Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde dün aile hekimlerine yönelik Corona virüsü ile ilgili seminer verildi.

Saat 16. 30 sıralarında Keşan Sağlık Müdürlüğü seminer salonunda yapılan ve Keşan Toplum Sağlığı Tabibi Gökhan Kaya tarafından verilen seminere Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ve yaklaşık 22 aile hekimi katıldı.

Kaya, seminer öncesi basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, 21 yüzyılda uluslararası tehdit haline gelen Corona virüsüne karşı nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgi verdi.

Corona virüsünün birçok türü olduğunun altını çizen Gökhan Kaya, şunları kaydetti: “2003 yılında Corona virüsünün bir türü ile ilgili bir salgın oldu. 21. yüzyılda uluslararası büyük bir tehdit olarak görülmüştü. Daha sonraları MNRS Corona virüsüden bahsedildi. 2012 yılında çıktı. Sars virüsü de ölümcül vakalara sebep olduğu için Dünya Sağlık Örgütü de konuyu ciddiye aldı. Özellikle 2012 sonunda 90 vaka görüldü. Bunlardan 45’i öldü. Bunların da 70 tanesi Suudi Arabistan’da görüldü. Suudi Arabistan’da hac sezonu yaklaştığı için gelecek insanların bu hastalığa bulaşma ihtimali var. Bu virüsün insandan insana bulaşma ihtimali azda olsa var. Virüsün nasıl bulaştığını, bulaştığı takdirde hangi semptomları verdiğini,  tespit edilen hastanın nasıl bildirilmesi gerektiği hakkında bilgi vereceğiz. Aile hekimleriyle bu konuda bilgilerimizi paylaşacağız.”

Seminer sunum gösterisi ile devam etti.