Türkiye Diyabet Vakfı tarafından T.Ü. (Trakya Üniversitesi) Endokrinoloji Bölümü’nün koordinatörlüğünde ülke çapında yürütülen “Diyabeti Durduralım Projesi” kapsamında Edirne il ve ilçelerinde düzenlenen Diyabet Eğitim Seminerleri dün, 7 ve 4 No.lu Aile Sağlığı Merkezlerinden hizmet alan hastalara yönelik olarak gerçekleştirildi.

Keşan Toplum Sağlığı Merkezi Hacıköylü Yazıcılar Toplantı Salonu’nda T.Ü. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Armağan Tuğrul koordinatörlüğünde Edirne Koordinatörü Diyabet Eğitmeni Tülay Akas tarafından verilen seminerler, bugün saat 14.00’te, 1 No’lu, 3 No’lu ve 5 No’lu Aile Sağlığı merkezlerinden, yarın saat 14.00’te 2 No’lu, 6 No’lu, Paşayiğit ve Çamlıca Aile Sağlığı Merkezi’nden hizmet alan şeker hastalarına yönelik olarak devam edecek. Yetkililer, şeker hastaları, yakınları ve konuya ilgi duyanları eğitim seminerine davet ederek, katılmak isteyenlerin Aile Hekimlikleri ve Toplum Sağlığı Merkezi’ne müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.


RADYO PROGRAMI

Konuyla ilgili olarak dün ayrıca Keşan FM’de Prof. Dr. Armağan Tuğrul’un katılımıyla “Diyabet” konulu radyo programı yapıldı.