BÜLENT SAYLAM

Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Recep Vural,hastane olarak, pandemi döneminde verilen hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunarak, şunları söyledi: “Pandemi döneminde, yaklaşık 6 COVİD-19 hastası sezeryan yöntemiyle doğum yaptı. Tüm tedbirler alınarak bu işlemler yapıldı. Doğum esnasında ve sonrasında annemizde ve bebeğimizde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Şuanda, yoğun bakımda yatanlarla birlikte sadece 20 hastamız bulunmaktadır. Keşan’da pandemi hasta sayıları azaldı. Hasta sayısı azaldığı içingevşeme gibi bir durum olmamalı. Aksi takdirde, eski günlere dönülür. Kurallardan hiçbir zaman ödün verilmemeli. Ödün verilmediği sürece, biz bu hastalığı yeneceğiz.” 

 “HER SERVİSTE, 13 ODA VE 23 YATAĞIMIZ BULUNUYOR”

Keşan Devlet Hastanesi’nde 7 tane servisin bulunduğunu kaydeden, sözlerine başlayan Vural, “Her serviste, 13 oda ve 23 yatağımız bulunuyor. Mevcut binamızın en üst katı, korona virüsten önce dahiliye ve kardiyoloji servisi olarak planlandı. Fakat korona virüsün pik yaptığı dönemde, burayı pandemi servisine çevirdik. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlar söz konusu. Ama her hastanenin kendisine ait bir uygulaması da bulunuyor. Mevcut hastanemiz yeni olması nedeniyle, şartlara uygun bir planlama yaptık. 5 ve 6’ncı katlarda pandemi hastalarının olması nedeniyle, asansör hizmet vermiyor. Doktorlarımız için ayrılan alanda özel kıyafetlerini giyip, güvenli şekilde bu kattaki hastaların yanına giriliyor.” dedi.

“YOĞUN BAKIMDA YATANLARLA BİRLİKTE SADECE 20 HASTAMIZ BULUNUYOR”

Keşan’da pandemi hastalarının azaldığına kayıt düşen Recep Vural, açıklamasına şöyle devam etti: “Pandeminin en yoğun olduğu süreçte, 7 servisin 5’ini pandemiye ayırmıştık. Kalan 2 servisin 1’ini cerrahi servisi yaptık, 1’ini de dahili hastalar için ayırmıştık. Hasta sayısı azaldıkça, servis sayısı da azalıyor. Yoğun bakımda yatanlarla birlikte sadece 20 hastamız bulunmaktadır. Pandemi döneminde hasta olan insanlarımız, hastaneye gelmekte çekiniyorlar ve evlerinde bekliyorlardı. Pandeminin azalmasıyla birlikte, diğer polikliniklerimize gelen hastaların sayısında belli bir artış yaşandı. Bundan ötürü de, pandemi sayıları bu şekilde devam etmesi durumunda, bir katımızda bulunan servisimizi normal servise çevireceğiz.” 

“HASTA SAYISI AZALDIĞI İÇİN GEVŞEME GİBİ BİR DURUM OLMAMALI”

Kurallara uyulması gerektiğini ifade eden Vural, sözlerine şöyle devam etti: “COVİD-19 salgınında en önemli konu kurallara uyulmasıdır. Kurallara uyulmaması durumunda, eski günlere dönülür. Hasta sayısı azaldığı için gevşeme gibi bir durumun olmaması lazım. Hasta sayısı azalmış olabilir ama kurallara uyulmazsa, yine kötü günlere dönülür. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyulmalı. Sağlık Bakanımız, bıkmadan usanmadan yaklaşık 1 yıldır her akşam kurallara uyulması gerektiğini söylüyor. Kurallar çok önemli. Kurallara uymayanların sıkıntı yaşayacaklarını gördük. Bundan ötürü de, kurallardan hiçbir zaman ödün verilmemeli. Ödün verilmediği sürece, biz bu hastalığı yeneceğiz. Aşıların gelmesiyle birlikte bu hastalığın üstesinden Allah’ın izniyle geleceğiz.”

YAKLAŞIK 6 COVİD-19 HASTASI SEZERYAN YÖNTEMİYLE DOĞUM YAPTI

Hastanenin 4’üncü katının cerrahi servisi olarak kullanıldığını aktaran Recep Vural, “Pandemi sürecinde, bu servisimizi temiz tuttuk. COVİD-19 hastalarını bu kata almadık. Ameliyatlarımız buraya topladık. Ayrıca, pandemi döneminde, yaklaşık 6 COVİD-19 hastası sezeryan yöntemiyle doğum yaptı. Burada, tüm tedbirler alınarak işlemler yapıldı. Doğum esnasında ve sonrasında annemizde ve bebeğimizde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.” şeklinde konuştu.

HER BİRİMİN KENDİ BÖLÜMÜNDE YEMEK YEMESİ SAĞLANDI

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanede, yemekhanemiz hizmet veriliyor. Ancak, tüm birimler bir araya gelmemesi için yemek yeme süresi uzatıldı. Her birimin kendi bölümünde yemek yemesi sağlandı. Yemekhanede, her masada 2 kişi mesafeli şekilde oturtuluyor. Bu konuda gerekli tedbirler alındı.” 

HASTANE GİRİŞİNDE, HASTALARA BELİRLİ SEMPTOMLARIN OLUP-OLMADIĞINI SORUYORUZ

Hastaneye girişte uygulanan hizmet hakkında, bilgilendirmede bulunan Recep Vural, “Hastaneye gelenlerin girişte öncelikle ateşleri ölçülüyor ve diğer camekânlı bölümde herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığı soruluyor. Tat alma, sırt ağrıları, ateş, öksürük gibi belirli semptomların olup-olmadığını soruyoruz. Bu konuda, herhangi bir şikayet varsa, pandemi polikliniğine yönlendiriyoruz. Herhangi bir sıkıntı yoksa, danışma bölümüne geçilerek, poliklinik hizmetleri verilmeye başlanıyor.” şeklinde konuştu.

“COVİD-19 OLMAYAN HASTALARIMIZ KALIYOR”

Hastanenin bodrum katındaki sığının yoğun bakım olarak hizmet verdiğini ifade eden Vural, “Buradaki yoğun bakım servisimiz, 8 yataklıdır. Burada, COVİD-19 olmayan hastalarımız kalıyor.” dedi. 

Recep Vural, hastanenin diğer katlarını da, gezdirerek, verilen hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Vural, sözlerini, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü şimdiden kutluyorum. Sizlere bu konuda teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.