HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, “Görünmez tehlikeden vatandaşlarımızı korumak için canla başla çalışıyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyden önemli” dedi.

Geçtiğimiz günlerde basında ve sosyal medyada yer alan bazı haberlere ve yanlış bilgilerin önüne geçmek adına bir açıklama yapan Keşan Belediyesi yetkilileri; Keşan Belediyesi’nin korona (Covid-19) salgın hastalığı baş gösterdiği ilk günden bu zamana kadar özverili ve etkin bir şekilde mücadele ettiğini vurguladı.

Konu ile ilgili bilgi veren Keşan Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Serkan Doğru, Belediye olarak kamuya açık; park, çocuk oyun alanları, açık hava fitness aletleri, toplu ulaşım araçları vb. birçok ortak kullanım alanlarının dezenfeksiyonunu sık periyotlar ile yapıldığını belirtti.

POZİTİF VAKA OLAN ADRESLERE ANINDA VE ÜCRETSİZ BİR ŞEKLİDE İLAÇLAMA YAPIYORUZ

Serkan Doğru açıklamasında şunları kaydetti; “Pozitif vaka olan yerlerin dezenfeksiyonu, İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Kurul Başkanlığından bildirilen adreslere istinaden yapılmaktadır. Aynı zamanda pozitif vaka olan adresler Belediyemiz dışında Özel idare ekiplerince de ilaçlanmaktadır. İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğünce Belediyemize bildirilen vaka adresleri istisnasız tamamı aynı özen, ilgi ve alaka gösterilerek yapılmaktadır. Ekiplerimiz verilen her adresi öncelikle; vatandaşımıza telefon ile geldiklerinin haberini veriyorlar. Sonrasında bina kaç katlı ise en üst katından en alt katına kadar, asansörler dahil olmak üzere tüm binayı dezenfekte etmektedirler.”

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ İLE KONTROL…

Doğru, açıklamasının devamında, yanlış adres veya iletişim bilgisi beyanı olsa bile, Belediye ekiplerince dezenfeksiyonu yapılan her adresin fotoğrafının çekildiğini ve araç takip sisteminden belirtilen adrese gidilip gidilmediğin kontrol edildiğini belirterek şöyle devam etti; “Bazı vatandaşlarımızın adresi yanlış çıkabiliyor. Bize verilen adresler vatandaşın mernis sistemine kayıtlı olan adresleridir. Vatandaşın oturduğu adres ile mernis sistemine kayıtlı olan adresi farklılık gösterebiliyor. Yine bazı vatandaşlarımız ifşa olurum endişesi ile yanlış numara ya da kendisinin hasta olmadığını ifade edebiliyor. Fakat buna rağmen ekiplerimiz ilaçlama ve dezenfeksiyon konusunda titizlik ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunun yanı sıra, ekiplerimizce dezenfeksiyonu yapılan her adresin fotoğrafı çekilmekte ve araç takip sisteminden belirtilen adrese gidip gitmedikleri kontrol edilmektedir.”

VATANDAŞLARIMIZA 80 BİN LİTRE ÜCRETSİZ DEZENFEKSİYON İLACI VERİLDİ

Salgın hastalık başladığı tarihten bu zamana kadar eski itfaiyenin bahçesindeki dezenfeksiyon tankından toplamda 80.000 Lt ücretsiz dezenfektan dağıtıldığını da sözlerine ekleyen Serkan Doğru; “Ücretsiz dezenfektan dağıtımımız halen devam etmektedir. Vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın, bizler üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaktayız ve daha iyisini yapma gayretindeyiz. Vatandaşlarımızda kendi sağlıkları için hijyen, maske, mesafe kurallarına uyarak tedbirlerini alabilirler. Dağıtmakta olduğumuz dezenfektan ile de ortak kullanım alanlarının sık sık dezenfeksiyonunu yapabilirler” dedi.

HER TÜRLÜ ARAÇ VE TEÇHİZATLA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 

Açıklamasının devamında, her türlü araç ve teçhizatla yeterli donanıma sahip timlerin görev aldığını ve çalışmalarda araç üstü atomizerlerin de kullandığını ifade eden Serkan Doğru, vatandaşlar tarafından yoğun kullanılan noktaların yanı sıra fosseptik, rögar, çöp konteynerleri, pazar yerleri, hayvan üretim yapılan alanlar, dere yatakları, gölet, sulak alanlar, cadde ve sokak gibi yerlerinde ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.

Doğru, son olarak, Keşan Belediyesi’nin ilaçlama ve dezenfeksiyon programını İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden gelen listeye göre yapıldığını belirterek; “Vaka sayıları çok fazla olduğu için az da olsa bazı gecikmeler yaşanabiliyor. Hastalığın bulaşma hızı çok hızlı olduğu için zaman zaman yetişmekte zorlandığımız anlar da olabiliyor. Zor bir süreçten geçmekteyiz. Ama şu anda ilaçlama ve dezenfeksiyon konusuna yoğunlaşmış durumdayız. Bunun yanı sıra,  Müdürlüğümüz asli görevi olan, sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, hayvanların beslenmesinin yanında, vektör mücadelesi çalışmalarını da yürütmektedir. Bu süreçte tüm çalışanlarımız büyük bir özveri ve fedakârlıkla görevlerini ifa etmektedirler” dedi.