HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, bitiriliş tarihinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen hizmete açılmayan İpsala Devlet Hastanesini akıbetini Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir soru önergesi vererek sordu.

CHP’li Bircan, İpsala İlçesi Devlet Hastanesi yapımının 22 Ocak 2014’de ihale edilmiş olduğunu, 29 Mayıs 2015 Tarihinde ise bitirilmesi gerektiği hatırlatarak, 8 milyon 374 bin TL’lik ihale bedeli öngörülen hastanenin halen hizmete açılmadığını ifade etti.

  • , Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti: “İpsala Devlet Hastanesi bitiriliş tarihinin üzerinden tam 2 yıl geçmesine rağmen neden bitirilememiştir? Sözleşme bedeli olan 8 milyon 374 bin TL’nin ne kadarı yüklenici firmalara ödenmiştir? Hastanenin yapılması için ek ödenek kullanılmış mıdır? Toplanda ne kadar ödeme yapılmıştır? Hastanenin bitirilmesi için ne kadar daha ödenek harcanacaktır? Hastanenin bitiriliş tarihinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hastanenin hizmete açılmamasıyla ilgili sorumlu olanlar hakkında idari bir soruşturma açılmış mıdır? Yüklenici firmanın ihalenin zamanında bitirememesi durumunda sözleşme ile ne kadar ceza ödeyeceği belirtilmiştir? Bu cezanın ne kadarı tahsil edilmiştir?

İpsala Devlet Hastanesi ne zaman hizmete girecektir?”