Diyetisyen Dr. Murat Kurt, bayramda ve sonraki ilk bir ayda alınan besinlere ve vitamin değerlerine dikkat çekti.

10-15 gün düzenli olarak süt içerek ve balık yiyerek kilo almanın önlenebileceğinin altını çizen Kurt, bayramdan sonraki ilk bir aya çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

“HER GÜN DÜZENLİ OLARAK TÜKETİLEN SÜT, KİŞİYİ FAZLA KİLOLARDAN UZAK TUTABİLİR”

Kurt, günlük beslenme düzeninin değiştiği Ramazan ayında meydana gelebilecek kilo değişikliklerinin sağlık sorunlarına neden olduğunu ve ardından gelen bayram döneminde de yeme konusunda aşırıya kaçılabildiğini belirtirken Ramazan ayı sonrası her gün düzenli olarak içilen iki bardak sütün, bu dönemde alınan kiloların verilmesinde yardımcı olacağını vurguladı.

Murat Kurt, “Kilo aldığınız dönemlerde içtiğiniz süt sizi hem tok tutar hem de aşırı kilo alımını engeller. Kilo sorununun minimum düzeye inmesi için sağlıklı ve uzun süre tok tutan glisemik indeksi yüksek yiyecekler tüketmelisiniz. Düzenli olarak her gün içeceğiniz iki bardak süt de kilo alımınızı önlemede önemli bir besindir. Her gün düzenli olarak tüketilen süt, kişiyi fazla kilolardan uzak tutabilir.” dedi.

“BALIK İNSAN İHTİYAÇLARININ DUYDUĞU TÜM VİTAMİNLERİ İÇERİYOR”

Ramazanda kırmızı etin çok fazla tüketildiğini, bu nedenle yorulan bedenlerin bayram sonrası balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiğini kaydeden Kurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgemizde yoğun olan kırmızı et tüketimi Ramazanda daha da arttı. Balık yeme oranı azaldı. Ramazandan çıkan vatandaşlar balık tüketimini artırarak bedenlerini dinlendirebilirler. Balık etinin içerdiği zengin omega 3 yağ asitleri özellikle insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri içeriyor. Balığı her yaşta önerebiliriz. Mutlaka diyetlerde yer alması gereken özelliklere sahip. Bebeklerde kas gelişimi, çocuklarda zihinsel gelişim, yaşlılarda özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarda alzheimerı önlediği ortaya konmuştur. Depresyona dahi iyi gelen balık her daim yoğun şekilde tüketilmelidir.