“31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü”, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi ile Yeşilay Cemiyeti Keşan İlçe Temsilciliği ve Özel Keşan Hastanesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Günün ilk etkinliği Özel Keşan Hastanesi’nde düzenlendi. Hastanenin Sigarayı Bırakma Polikliniği Sorumlusu ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Nazan Kurtar denetiminde, ücretsiz karbonmonoksit ölçümüyle belirlenen nikotin bağımlılık testi yapıldı.  

Konuyla ilgili konuşan Kurtar şöyle dedi: “Dünya Sağlık Örgütü’nün sigaranın zararları konusunda bir farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği bugün kapsamında, vatandaşları sigaranın zararlarına karşı bilinçlendirmek için ücretsiz karbonmonoksit ölçümü gerçekleştiriyoruz. Bu ölçümde sigara içenlerin nefeslerinde ne kadar  karbonmonoksit olduğunu belirliyoruz. Buna bir anlamda nikotin bağımlılık testi de diyebiliriz.”

15.00-17.00 saatleri arasında ise Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi ile Yeşilay Cemiyeti Keşan İlçe Temsilciği tarafından Şehitlik Parkı’nda sigaranın zararlarını anlatan stant açıldı. Etkinliğe, Dr. Pınar Kaplankıran, Hemşire Azize Cebeci, Ebe Sibel Şen ile Ramazan Kök ve Halil Bilgiç katıldı.