İl Sağlık Müdür Vekili Muhsin Kişioğlu,  çok geniş bir ağa sahip olan Keşan’daki 112 istasyonlarının vakaya ulaşım hızının %98’lerde olduğunu, bunun da Türkiye ortalamasının üzerinde bir değer olduğunu söyledi.

VAKAYA ULAŞIM SÜRESİNDE BİR SIKINTI YOK

Keşan’da yeni kurulan istasyonla birlikte 3 ayrı  112 istasyonu bulunduğunu belirten Kişioğlu, Bunlardan 2’si A1 tipi paramedikli, biri de hastaneye entegreli doktorlu istasyonumuz var. Bunların vakaya ulaşma sürelerinde hiçbir sıkıntı yok. Kentsel bölgede ilk 10 dakikada %98 ulaşım süremiz var. Bu da ülke gerçeklerinin üzerinde. Çünkü Türkiye’deki %95’ken, Keşan’da bunun %98 olması sevindirici. Köy ve kırsal kesime de bakanlığımızın verdiği zaman ilk yarım saattir. Bu anlamda da Keşan’daki oranımız %97.”

YAZ AYLARINDA ERİKLİ VE ENEZ’E BİRER İSTASYON KURUYORUZ

Yaz döneminde nüfusun artmasıyla birlikte bir takım sıkıntıların meydana geldiğini vurgulayan Muhsin Kişioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bu yaz döneminde biraz sıkıntı oluyor. Çünkü Keşan’ın nüfusu 3-4 Keşan kadar oluyor. Malkara’dan tutun, Enez’e, Gelibolu’ya kadar hizmet veren bir nüfusa sahip oluyor Keşan.  Böyle olunca da vaka sayısında ciddi bir artış meydana geliyor. Bunun için de biz yaz dönemlerinde Edirne merkezden buraya destek veriyoruz. Erikli ve Enez’e birer istasyon kuruyoruz. Ancak bu yıl Mercan grubunun da katkılarıyla kalıcı bir aile sağlığı merkezi yapılacak. Burada hem poliklinik hizmetleri verilecek. Burada ayrıca bir 112 noktası olacak. Keşan’a yeni bir istasyon kurulduğu için, Keşan’daki yeni istasyonumuzu da sahil bölgesine kaydıracağız. Yani Erikli’de 2 istasyon hizmet verecek. Bunlardan biri Yayla’da biri de Erikli’de konuşlanacak. İnşallah 2015 yılında bunun çalışmalarını hayata geçireceğiz.”

BÖLGEYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Erikli’ye açılacak olan yeni semt polikliniği ile birlikte sahil bölgelerinden Keşan Devlet Hastanesi’ne yapılan sevklerin de azalacağını vurgulayan Kişioğlu: “Yaz aylarında Keşan Devlet Hastanesi’ne sahil bölgelerinden çok sayıda sevk geliyor. Bunun önüne de Erikli Sahili’ne kurulacak olan mini hastaneyle geçmiş olacağız. Böylece ambulanslarda sadece acil hastalara hizmet verecek.  Diğer hastalar ise Keşan’a gelmeden, Erikli’deki poliklinik ve acil serviste tedavilerini olacak. Sevk sayısı da azalmış olacak. Bölgeyi bu şekilde güçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

YENİ HASTANE İNŞAATI HIZLANDI

Yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin de gelen deprem izolatörleri ile birlikte inşaatının hızlandığını aktaran Kişioğlu, inşaatın biran önce yükselmesindeki gecikmenin tamamen deprem izolatörlerinden kaynaklandığını,  ancak daha önce açıklanan ‘500’ günde bitecek diye açıklanan sürede de herhangi bir gecikmenin olmadığını sözlerine ekledi.