Keşan’a hem İlkyardım Eğitimi’nin katılım belgesi törenine katılmak, hem de bazı özel firmalarla sağlık yatırımı yapılması konusunda görüşmelerde bulunmak amacıyla geldiğini belirten Çalışkan, “Ziyaretimiz ilçemizde genel bir sağlık değerlendirmesini kapsıyor. Özel bir şirketten ambulans bağışı konusunda taleplerimiz olacak. Bütçemiz yeterli ancak katılım olursa daha iyi olur. Bu daha önceden bu yana süregeliyor. Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’den milletvekili seçildi. Fakat o tüm Türkiye’ye bakıyor. Ama biz sadece Edirne’den sorumluyuz.” dedi.

Turgut Çalışkan, yeterli sağlık personeline sahip olunup olunmadığı yönündeki soruya yanıt vererek, şunları söyledi: “Bu konu çözülmüş durumda. ATT (Acil Tıp Teknisyeni)’ler de şoförlük yapabiliyor. İleri sürüş eğitimleri aldırıyoruz. Bu konuda herhangi bir engel yok. Nasıl bir polis hem olaya müdahale ediyor hem de ekip otosunu kullanabiliyorsa, aynı şekilde ATT’lerimiz de müdahalesini yapıp, ambulansı sürebiliyor. 112 Acil Servis Hizmetleri’nde kaliteyi yakaladık. Biz sadece adresin doğru verilmesini istiyoruz. Bu nedenle zorluk çekilebiliyor. Asılsız ihbar çok fazla almıyoruz. Emniyet güçleri ile de bu konuda çalışma yapıyoruz.

PTT ile yapılan protokol gereği arayan telefonun adresinin otomatik olarak Edirne İl Ambulans Servisi görevlilerinin önündeki ekranda çıktığını ve böylece olay yerine daha çabuk ulaşıldığını dile getiren Çalışkan, “Böylece adres artık direkt görevlinin önünde görülebiliyor. Böylece art niyetli kişilerin asılsız ihbarlarının da önüne geçtik. Böylece asılsız ihbarlarda önemli ölçüde azalma oldu.” diye konuştu.

Turgut Çalışkan, yeni hastanenin en kısa sürede yapılacağını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, mevcut yeriyle ilgili olumlu yanıt verdi. Sayın bakanımıza da konu iletildi. Takibini yapıyoruz. 9 dönümlük bir arsanın konusu Başbakanlıkta. Bununla ilgili de olumlu karar çıkacaktır. Proje, 20 dönüm üzerine çizildi. Diğer 10 dönüm ise sosyal alan ve otopark olacak. Hastaneyi, Sağlık Bakanlığı kendisi yapmak istiyor. Eski hastane konusunda ise tasarrufunun ne olacağını bilemiyorum. Öte yandan yaklaşan yaz sezonu nedeniyle çalışmalara başladık. Erikli Sahili’ne bir semt polikliniği açacağız. Kamu hastaneleri de kurulunca Edirne’de fazla olanları buraya gönderebiliyoruz. Bu konuda personel sıkıntımız kalmayacak.”