Keşan Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği bünyesinde faaliyet gösteren Elektroterapi Ünitesi, dün yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Keşan Devlet Hastanesi B Blok 4’üncü katta ayrılan özel bölümde faaliyete geçen Elektroterapi Ünitesi için dün açılış töreni düzenlendi. Saat 16.00 sıralarında başlayan törene; Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Nurettin Alparslan, FTR Uzmanı Dr. Ahmet Yalınkılınç, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muammer Devranoğlu, İdari ve Mali İşler Müdürü Tahir Özçınar, fizyoterapistler ile hastane personeli katıldı.

Açılış öncesi basın mensuplarına bir değerlendirme yapan Yalınkılınç, FTR Kliniğinin 17 yıldan beri hizmet verdiğini belirterek, günümüz şartlarında ve daha iyi hizmet verebilmek için böyle bir bölümün bağımsız çalışmasına gerek olduğunu söyledi. Yalınkılınç, “Bu sayede yeni bir mekana daha sahip olduk. Son 5-6 ayda yatak kapasitesi 10’dan 17’ye çıktı. Elektroterapi bölümünden boşalttığımız yere de yeni yataklar ekleyerek, yatak sayımızı artırdık. Tabii bu da yeterli değil. Çünkü fizik tedavi hastaları uzun süre tedavi gördükleri için, hasta sirkülasyonu da yavaş gerçekleşmekte. Buna bağlı olarak da hastalar, hastalık pozisyonlarına göre sınıflandırılmakta ve 1-2 ay arasında sıra beklemek zorunda kalıyor. Ayakta tedavide ise, 1-2 hafta gibi, daha kısa sürede fizik tedaviye başlanabilmekte ve tedavileri de tamamlanabilmektedir. Keşan Devlet Hastanesi, Kamu Hastaneler Birliği yapılanması kapsamına girdiğinde, fizik tedavi ünitemiz büyük bir gelişme gösterdi. Yine de istediğimiz teknik cihaz ve donanımların temininde zorluk çekiyoruz. Yeni taleplerimiz var. İnşallah bunlar da kısa sürede karşılanır. Bu sayede hasta sayımız daha da artacak. Ancak fizik tedavi ve rehabilitasyon çok geniş kapsamlı bir uygulama. Sınırları yok. Hastaların tedavilerinin uzun süreli olması, bizim işlerimizin de uzun süreli olmasına neden oluyor. Bölgemize hayırlı olsun. Ünitemiz yeni değil, ama imkanlarımız daha da arttı. Böyle olunca da fizyoterapistlerimiz sayesinde nörolojik hastalıklarda ve bazı ortopedik bozukluklarda da rehabilitasyon olanaklarımız arttı.” dedi.

Daha sonra yeni yerleşim birimini hizmete açacak kurdele kesildi. Bu sırada konuşan Nurettin Alparslan, Yeni Keşan Devlet Hastanesi bitinceye kadar, şimdiki hastanenin her tarafını, en verimli şekilde kullanmak zorunda olduklarının altını çizerek, “Bu nedenle hastanemizin fizik tedavi kliniğinin daha önce 10 olan yatak sayısını 17’ye çıkarıyoruz. Ayrıca ayakta tedavi bölümünü de hizmete geçirdik. Bugün 87 hastayı ayakta tedavi ettik. Hastanemize hayırlı olsun.” dedi.