HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enez Devlet Hastanesi yapımı için 6 Mayıs 2015’te ihalenin yapıldığını belirterek, “16 Haziran 2016 Tarihinde bitirilmesi gerektiği halde halen hastane hizmete açılamamıştır.” dedi. Bircan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a soru önergesi vererek hastanenin ilgili firmaya 2 kez ek süre de verilmesine rağmen hastanenin halen açılamamasını sordu.

Bircan önergesinde, “Enez Devlet Hastanesi bitiriliş tarihinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen neden bitirilememiştir? Sözleşme bedeli olan 4 Milyon 536 Bin TL’nin ne kadarı yüklenici firmalara ödenmiştir? Hastanenin yapılması için ek ödenek kullanılmış mıdır? Toplamda ne kadar ödeme yapılmıştır? Hastanenin bitirilmesi için ne kadar daha ödenek harcanacaktır? Hastanenin bitiriliş tarihinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hastanenin hizmete açılmamasıyla ilgili sorumlu olanlar hakkında idari bir soruşturma açılmış mıdır? Yüklenici firmanın ihalenin zamanında bitirememesi durumunda sözleşme ile ne kadar ceza ödeyeceği belirtilmiştir? Bu cezanın ne kadarı tahsil edilmiştir? Enez Devlet Hastanesi ne zaman hizmete girecektir?” sorularına yanıt aradı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bircan, “İpsala hastanemizin teslim tarihinin üzerinden 2 yıl geçti, Enez hastanemizin teslim tarihi üzerinden 1 yıl geçti hala bu iki hastanemiz açılamadı. Keşan’daki hastanemiz de halen hizmete giremedi. Yeni yapılan il merkezimizdeki hastanenin yoğun bakım ünitelerinin bir kısmı çalışmıyor, yeterli ünite yok. Diğer tüm alanlarda olduğu gibi sağlık ile ilgili de hükümetin Edirne’yi cezalandırdığı ortada. Sağlıkta çağ atladık reklamları ve Edirne gerçekleri. Boş vaade karnımız tok. Hastanelerimiz hizmete açılana kadar ısrarlı takibimiz sürecek.” dedi.