Keşan Toplum Sağlığı Merkezi Üreme Sağlığı Birimi (AÇS/AP)’nde Keşan, Enez, İpsala ve köylerindeki kadın, gebe, lohusa, çocuk ve ergenlere sertifikalı personel tarafından ücretsiz doğum kontrolü yöntemleri (spiral, hap, kondom, aylık iğne) muayene ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda 2014 yılından itibaren bu hizmetlere ek olarak gebe bilgilendirme sınıfı eğitimleri de eklendi.

GEBE  BİLGİLENDİRME SINIFI PROGRAMI

Keşan Toplum Sağlığı Merkezinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Doğum öncesi dönemde ortaya çıkan değişimlere hazır olmada gebe  eğitim sınıfı önemlidir. Toplum Sağlığı Merkezi Üreme Sağlığı ( AÇS/AP ) Birimi’nde açılan gebe eğitim sınıfı, Kadını ve ailesini fiziksel ve psikolojik boyutları ile ele alarak, doğum korkularını gidermek, gebelikte ve yeni doğan döneminde oluşabilecek sorunlarla baş etmelerini sağlamak, normal doğum eylemini özendirerek tıbbi gerekliliği olmayan sezaryen oranlarını düşürmek ve anne adaylarının birbirleriyle sosyal iletişim kurmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Ayrıca gebe bilgilendirme sınıfımızda doğumu kolaylaştıracak fiziksel egzersizler, gevşeme ve nefes egzersizleri gebe kadınlara öğretilerek bilinçli bir doğum gerçekleştirmeleri hedeflenmektedir.

Anne ve bebekler, taşıdıkları riskler nedeniyle sağlık hizmetlerinden öncelikli ve özellikli hizmet almaları gereken iki önemli gurubu oluşturmaktadır. Keşan Toplum Sağlığı Merkezi ekibi Dr. Kübra Karakolcu, Ebe Gülümser Menekşe ve Ebe Ayşe Atalay Güleç verdikleri eğitimlerde anne hastalık ve ölümlerini azaltarak, gebelerimizin sağlıklı ve bilinçli bir doğum süreci geçirmesine katkıda bulunmak ve sezaryen doğum oranımızı Dünya Sağlık Örgütü’nün 2000 yılında önerdiği gibi%15 sezaryen oranına çekmek amacıyla çalışmalarına Keşan Toplum Sağlığı Merkezi Üreme Sağlığı Birimi(AÇS/AP)’nde devam etmektedirler.

Keşan Toplum Sağlığı Merkezi Üreme Sağlığı Birimi(AÇS/AP)’nden bilgi almak ve Gebe (Doğuma Hazırlık ) Bilgilendirme Sınıfı Programı’na başvurmak için hafta içi mesai saatlerinde (284)714 11 62 numaralı telefonu  arayınız.”