Hüseyin Ünsal Yücel 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün Hayırsever İşadamı Ahmet Yörük tarafından babası anısına yaptırılan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu’nun açılış törenine katılmak üzere, dün Keşan’a geldi.

Saat 10.00 sıralarında, beraberinde AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ile birlikte okul binasına gelen Bakan Müezzinoğlu’nu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İşadamı Ahmet Yörük ve ailesi, daire amirleri, siyasiler, akademisyenler ve vatandaşlar karşıladı. Törene, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan da katıldı. Okul binası önünde açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra töreni yapılacağı salona geçildi.

Törende ilk olarak konuşan İşadamı Ahmet Yörük, eğitimin bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan ekonomik kalkınmayı destekleyen, olmazsa olmaz, vazgeçilemez ve ertelenmez bir süreç olduğunun altını çizerek, “Çağımızda ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olmak, rekabette üstünlük sağlamak amacıyla acımasız bir rekabet söz konusudur. İnsanlar doğup büyüdüğü, yaşamını sürdürdüğü, ticaret yaptığı yerlere borcu olduğunu düşünüyorum. Bundan 32 yıl önce doğduğu, büyüdüğü ve büyükbabamın adını verdiğimiz Aziz Yörük adına bir ilköğretim okulu yaptırdık. Bu okul bugün 9-10 köye cevap vermektedir. Okulumuzda yetişen gençlerin iyi mevkilere geldiğini görmek bize onur veriyor. Bugünde babam Hakkı Yörük adına yaptırdığımız bu sağlık eğitimi verecek olan bu okul bizlere ayrı bir mutluluk vermektedir. İnsan için önce sağlık, sonra eğitim gelmektedir. İnsana yapılan yatırımın en doğru olan yatırım olduğuna inanıyorum. Keşan’a yaptığımız bu yatırımın, bölgemize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Daha sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin tarafından Ahmet Yörük’e plaket, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük tarafından ise“Teşekkür Belgesi” verildi.

YENER YÖRÜK: BUNUN DİĞER İLÇELERE VE MERKEZE DE ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise yaptığı konuşmada, 25 Kasım 2013 tarihinde temelini attıkları Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu’nun açılış törenine katılmaktan onur duyduğunu dile getirerek, “Sağlık yüksekokulu olarak Mart 2013’te Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu. Çok kısa sürede Ahmet Yörük beyle binalaşma protokolü imzaladık. O zaman ‘İki Yörük protokol imzaladı’ demişlerdi. Sayın Ahmet beyle bir akrabalığımız yok ama çok büyük bir dostluğumuz var. Aynı soyadını paylaşmaktan da büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çok kısa sürede bir bina kazandırdı. Çok güzel estetik bir bina ortaya çıktı. Bugün bu binada 65 öğrencimiz hemşirelik bölümünde eğitimine başladı. Seneye inşallah 4 yıllık Çocuk Gelişimi bölümü ile öğrencilerimiz eğitime başlayacaklar. Tabi yıllar geçtikçe öğrenci sayımızda 4’e katlanacak. Keşan için, Yusuf Çapraz’ın yanında Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu da oldu. Bu, Keşan’ın bir gururu. Bunun diğer ilçelere ve merkeze de örnek olacağını düşünüyorum.” dedi. 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: ÖNEMLİ OLAN ESER BIRAKMAK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, öncelikle Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu’nun yaptıran işadamı Ahmet Yörük’e ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Başını söylemeyeceğim ama insan ölür kalır eseri. Biz de uzun veya kısa bir gün gelecek öleceğiz. Önemli olan arkada eserler bırakabilmek. İnşallah önümüzdeki süreçlerde bu anlamda hayırseverlerimizle gerek Keşan’da, gerek Edirne’de ve Türkiye’de köprü görevi görecekler. Önemli olan eser bırakmak. İnsana hizmet eden hele hele insan yetiştiren. Burası sağlık alanında insan yetiştirecek. Şu an dünya ile yarışta en büyük sıkıntımız yetişmiş sağlık elemanı bulmak. Sayın rektörümüz hemşire sıkıntısından bahsetti. Ben de dedim ki, benim dükkanda yok.” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE ON BİN KİŞİYE 17 HEKİM DÜŞÜYOR

OECD (İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı) ülkelerinde on bin kişiye 37 doktor düştüğünü dile getiren Müezzinoğlu, şöyle dedi: “Bu sayı bizde 17. Yunanistan’da 72. On bin nüfusa 17 hekimin düştüğü bir ülkede dünya ile yarışan bir sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hemşire oranı bundan daha da düşük. Yardımcı sağlık elemanı bundan daha da düşük. Üçte biri ya da yüzde 40’ı gibi. Son 10 yıldır fiziki mekan değişikliklerini büyük oranda yapıyoruz. Önümüzdeki 3 yılda 95 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz bitmiş olacak. Keşan’da hastane inşaatı sürüyor. Seneye inşallah açmış olacağız. Edirne’yi açtık. İpsala’yı seneye açacağız. Edirne’nin ilçelerinde fiziki olarak yeni ve teknolojik imkanlara sahip olmayan yer kalmayacak. Tıp fakültesinin yeniden restorasyonu yapılıyor, bin yatak kapasiteli. Oraya getirdiğimiz cihazlar Selanik’te yok, Bulgaristan’da yok. Edirne, onkoloji anlamında bölgenin sağlık turizmi merkezi olacak. Edirne bunu hak ediyor. 4 yıl önce ‘Edirne vizyon il’ dediğimde, bazı arkadaşlar ‘Ne demek istiyor?’ diyordu. Esasında altyapısı var. Ama bu alt yapıyı çıkartıp, sunuma hazırlayabilmek emek istiyor.”

GIPTA EDİLEBİLECEK SEVİYEDE OLMALIYIZ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize büyük bir mirası olduğunu kaydederek, “Öncelikle bu genç Cumhuriyet. ‘Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir. Ama bu milleti muhasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yere çıkartmalıyız. Bu hedefe ilimsiz gidilemez, bilimsiz gidilemez. Alın teri dökmenin yanında, akıl teri dökmeden gidilemez. Bizi ne yazık ki 150 yıldır ‘Alın teri kutsaldır’ diye hep emek, hep fizik gücü ön planda tutularak, akıl teri yükseklerin sömürdüğü süreçleri yaşadık. Birileri bizim yerimize akıl edip, düşünüyorsa o zaman bizim alın terimizi onlara mahkum ederiz. Kendi adına, milleti adına, ülkesi adına akıl eden, akıl teri döken ve o muhasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürüyen bir anlayışı merkeze alabilirsek başarabiliriz. Bu inancı ve güveni kazanabilirsek biz bu yarışta asla geri kalmayız. Birilerinin gölgesi altında ona gıptayla bakan değil, ‘yaptıklarını bende yapabilirim’ ve ‘gıpta edilebilecek noktada bende olabilirim’ diyebilen bir anlayışı milletçe yakalamamız lazım. Bu kurumlar, bu eserler buna vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra ise Ahmet Yörük tarafından Bakan Müezzinoğlu’na plaket verildi. Program, katılımcılara ikramda bulunulmasıyla son buldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere karayoluyla Edirne'ye gitti.