“12-18 Mayıs Hemşireler Haftası” dün düzenlenen törenlerle başladı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyan hemşireler, daha sonra kaymakamlık ve belediye başkanlığı ziyaretlerinde bulundu.

CUMHURİYET MEYDANI’NDAKİ TÖREN

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 9.30’da başlayan törene; Keşan Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Öztekin, Özel Keşan Hastanesi Başhemşiresi Özlem Kabakçılı ile her iki hastanede görev yapan hemşireler katıldı. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra “Hemşireler Haftası”  nedeniyle, Gülşen Öztekin imzalı yazılı bir açıklama yapıldı.

ÖZTEKİN: İLK TÜRK HEMŞİRE GEVHER NESİBE

Tarihi eski olan hemşirelik mesleğinin, insan sevgisiyle dolu, şefkat ve sabırla yapılan onurlu bir meslek olduğunun altını çizen Öztekin, daha sonra 12 Mayıs’ın Florence Nigthingale’nin doğum günü olduğunu ve bu tarihin, her yıl dünyada “Hemşireler Günü” olarak kutlandığını söyledi. Gülşen Öztekin, şöyle dedi: Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nigthingale’dir ve kendisi sözüyle ünlüdür. İlk Türk Hemşire ise Selçuklu döneminde yaşamış olan Gevher Nesibe’dir. Hemşirelik, güç çalışma şartları gerektiren, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister, temelinde sevgi ve saygı yatar.”

Öztekin, hemşireliğin, sağlık hizmeti veren ekip üyelerinden biri olmasına rağmen, hak ettiği değeri görmediğini ifade etti.

KAYMAKAMLIK ZİYARETİ

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından hemşireler, Keşan Hükümet Konağı’na geçerek, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Keşan Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Öztekin, Müdür Yardımcısı Füsun İşlek, sorumlu hemşireler Sevda Orhan ve Yasemin Ağırbasan, Özel Keşan Hastanesi’nden Başhemşire Özlem Kabakçılı ve Burcu Gür, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Nuran Özmen ve Ümran Gürkök adlı hemşireler katıldı.

KEŞAN BELEDİYESİ ZİYARETİ

Hemşireler daha sonra Keşan Belediyesine geçti. Saat 10.30 sıralarında başlayan ziyarette Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz’la kısa bir süre görüşen hemşireler, daha sonra belediyeden ayrıldı.