Haber Merkezi

Keşan Lokantacılar ve Kahveciler Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, dün yaptığı yazılı açıklamada odalarının düzenlediği hijyen eğitim belgesi kursunun yarın yapılacağını bildirirken üyelerinin de aidat yapılandırma taksitlerini ödemelerini kaydetti. Çakmak’ın açıklaması şöyle: 

“Yiyecek içecek başta olmak üzere, bilhassa umuma açık ve konaklama gibi iş yerlerini işleten, bu iş yerlerinde çalışanlar işletenler, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ortaklaşa, 5 Temmuz 2013 Tarihinde çıkarılan kanun gereği, hijyen eğitim belgesi almak zorundadırlar.

Bu gibi işi yeri açmayı, düşünen kişinin dükkan açma ruhsatı alabilmesi için mutlaka hijyen belgesi almak zorundadır. Aksi takdirde iş yeri ruhsatı alamazlar.

Hijyen belgesi almak için, lokantacı kahveci ve otelciler esnaf odamıza kayıt yaptıran kişiler, 30 Aralık Cuma günü saat: 09.00'da Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odamızda hazır olsunlar, hijyen belgesi almayı düşünenler geç kalmış sayılmazlar, odamızda kayıtlar Perşembe günü mesai bitimine kadar devam ediyor.

Hijyen eğitim belgesi almanın yaşı yoktur. Belge bir defaya mahsus olarak alınır ömür boyu geçerlidir.

Hijyen belgesi olmayan, hiç kimse umuma açık işletmelerde çalışamazlar. Bu işletmelerde hijyen belgesiz, kişiler tespit edildiğinde hem çalışana hem çalıştırana maddi ceza uygulanır.

Ayrıca, daha önce yaptığımız hijyen eğitim kurslarına katılanlar, hijyen belgelerini almayan varsa Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamıza başvurup hijyen belgelerini alsın.

AİDAT YAPILANDIRMA TAKSİTLERİNİ ÖDEYİN!

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamız, üyesi olup gecikmiş aidat borçlarını, taksitlendirenler ikinci taksitlerini 30 Aralık Cuma mesai bitimine kadar odamıza ödemek zorundadırlar.

Aksi takdirde, taksitlerini ödemeyenlerin yapılandırmaları geçersiz olacaktır.”