Keşan Devlet Hastanesi’nde Alo 182 randevu sistemine geçilmesiyle ilgili yakınmalar sürüyor.

Telefon ile randevu almak için Alo 182’yi arayan vatandaşlar, asgari 5 TL telefon ücreti ödediklerini, bununla da kalmayarak, sistemin bekletmesi nedeniyle bu ücretin 10 liraları bulduğunu belirterek, “Randevu sisteminin yararları olabilir ama devlet bir sağlık hizmeti verecekse, bunu ücretsiz olarak vermeli.” dediler.

Cumhuriyet Mahallesi’nden Mehmet Söğükler ve Bilgin Duran, konuyla ilgili olarak Medya Keşan’a yaptıkları şikayette şunları söylediler:

“Bu sistem ücretsiz bile olsa, ileri bir tarihe randevu verilmesi nedeniyle, sıkıntılı durumda ve beklemesi mümkün olmayan hastalar mağdur oluyor. Kaldı ki, telefon etme imkanı olmayan var, telefon kullanmayı bilmeyen var, parası kontörü olmayan var. Bu insanlar sağlık hizmeti alamayacak mı? Geçtiğimiz günlerde diş tedavisi gördük. Kontrol için 2 gün sonraya randevu verildi. Ancak yine ‘Alo 182’den randevu alacaksın’ dediler. Bu nasıl bir sistem? Sağlık Bakanı Edirne Milletvekili olduğu halde bu sıkıntıları yaşıyoruz. Siyasi partiler, biribiriyle söz düellosuna gireceklerine, bu konulara et atsınlar ve mağdur durumda olan vatandaşların sorunlarını çözsünler.”