Keşan Devlet Hastanesi yöneticisi Uzm. Dr. Nurettin Alparslan, dün düzenlediği basın toplantısında, hastaneyle ilgili yeni gelişmelerle ilgili bilgi vererek, Destek Kıtaları mevkiine inşa edilecek olan Yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin zemin etüt sondaj çalışmalarının başladığını söyledi.

Başhekimlik makamında gerçekleştirilen ve saat 11.00’de başlayan basın açıklamasında, ikinci Kademe Yoğun Bakım Ünitesi’nin hizmete girmesi, Erikli Sahili Semt Polikliniği’ndeki iki haftalık çalışma istatistikleri, Yeni Keşan Devlet Hastanesi zemin etüdü sondaj çalışmaları konularına değinen Alparslan, daha sonra basın mensuplarına, yoğun bakım ünitesi ve sondaj alanını gezdirdi.

ÇOK HAYIRSEVERLİ “HACI” YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

Açıklamasına, ilk olarak ikinci Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nin Edirne Valiliği tarafından onaylanarak hizmete girdiğini ve bugünden itibaren hasta kabul etmeye başladıklarını belirterek başlayan Nurettin Alparslan, ünitenin; Hacı Fatma Yazıcı, Hacı Mukadder Yörük, Hacı Naciye Kaymaz ve Rahime Meriç adına, Cemal Yazıcı, Yusuf Yörük, Necmi Kaymaz ve Mehmet Emin Meriç tarafından yaptırıldığını söyledi. Alparslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yedi aydan beri Keşan Devlet Hastanesi’nin fiziki eksiklikleriyle uğraşıyoruz. Hastanemizin en büyük eksikliği yoğun bakım ünitesinin olmayışıydı. Şu anda ikinci seviye yoğun bakım ünitemizin de ruhsatını aldık. Valimizden bu konuda resmi yazı geldi. Bugünden itibaren hasta yatırmaya başladık. Bu ikinci seviye yoğun bakım, kazalar ve akciğer hastalıkları için çok önemli bir ihtiyaçtı. Yaptıranlara teşekkür ediyorum. Böylece Keşan Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ihtiyaçları karşılanmış oldu.  Şu an 17 tane yoğun bakım yatağımız var. Birinci seviye 8, ikinci seviye 4, bebekte de 5 tane olmak üzere toplam 17 yatağımız var.

“ERİKLİ SAHİLİ’NDE GÜNDE 100 HASTAYA BAKIYORUZ”

Daha sonra, Erikli Sahili’ndeki çalışmalara değinen Alparslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci olarak Erikli Sahili Polikliniğinden söz etmek istiyorum. Bilindiği gibi burası Keşan Devlet Hastanesi’ne bağlı bir polikliniktir. Erikli’deki hizmet binamız Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’müzün desteğiyle Erdem Çetintaş tarafından düzenlenmiştir. Biz Keşan Devlet Hastanesi olarak 6 teknisyenimizle 5 gün boyunca uğraştık. İşçilik masraflarını o arkadaşımız karşıladı. Her zaman öyle yapıyoruz zaten. 2 tane uzman doktorumuz hizmet veriyor. Edirne Kamu Hastaneler Birliği tarafından görevlendirildi. 17 Haziran 2013 tarihinden bu bugüne kadar 871 tane hastaya bakılmış. Hafta sonları ise bizim hastanemizin doktorları görev yapmakta. Buradaki tüm tıbbi malzeme ve personel Keşan Devlet Hastanesi tarafından karşılanmaktadır. Arkadaşlarımızın tüm öğle ve akşam yemekleri Yeşil Bursa Restaurant tarafından karşılanmaktadır. Doktorumuzun birisi İşçimen Hotel’de konaklıyor.”

YENİ HASTANENİN ZEMİN ETÜD SONDAJ ÇALIŞMASI BAŞLADI

Açıklamasının ilerleyen bölümünde, Destek Kıtaları Kavşağı yakınındaki alana inşa edilecek olan ve proje aşaması tamamlanan, Yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin zemin etüdü sondaj çalışmalarına başlandığını kaydeden Nurettin Alparslan, “Üçüncü olarak da yeni hastanemizin zemin etüdü için bakanlıktan jeoloji mühendisi ve diğer inceleme heyeti geldi.  Dün akşam baktılar. Bugün de çalışmalarına devam edecekler. Sondaj çalışması yapılmakta. Gerekli çalışmalar Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yönetiliyor. Umarım en kısa zamanda Edirne Devlet Hastanesi’nde olduğu gibi Keşan’ın da açılışı yapılır.” dedi

“YENİ HEDEF ENDOSKOPİ ÜNİTESİ”

Alparslan, bundan sonraki çalışmaların hastaneye yeni tıbbi cihaz ve üniteler kazandırılması olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Bundan sonraki hedefimiz hastane için endoskopi ünitesi ve MR hizmeti. Buna da, Uzunköprü Devlet Hastanesi  ile birlikte genel sekterliğimiz tarafından hizmet satın alma yoluyla sahip olunması düşünülüyor. İpsala Devlet Hastanesi de yönetim olarak bize bağlandı. Ama hastane tamamen hizmete açık. Bizler neler yapabileceğimiz ve kaç polikliniğimizi aktif olarak çalıştırabiliriz diye planlamasını hazırlıyoruz. Ayrıntılar, önümüzdeki günlerde belli olacak. Bakanlıkta bir TDC dediğimiz kadro söz konusu. Bizim kadromuzda iki tane çocuk doktoru gözüküyor. Bizim şanssızlığımız biraz da arkadaşlarımızın kanuni haklarını kullanmasından kaynaklanıyor. Mesala çocuk doktorumuz doğum izninde ama kadrosu bizde gözüküyor. Bu eksik kadrolar geçici görevlerle tamamlanıyor. 2 kadın doğum doktorumuz, 2 tane çocuk doktorumuz, 1’i Erikli’de, 1’i İpsala’da, 2’si Keşan’da olmak üzere toplam 4 dahiliye doktorumuz var. Tıbbi patoloji ihtiyacını da Edirne’den karşılıyoruz. Biz ihtiyaçlarımızı genel sekretere bildiririz, onlar da bakanlığa bildirirler, TDC’nin genel şartlarına göre onlar ayarlamasını yapıyorlar. Özel hastaneler ve diğer devlet hastanelerinin bütün kadrosunu devlet karşılıyor.”

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİ VE SONDAJ ALANINI GEZDİ

Nurettin Alparslan açıklamalarının ardından, basın mensuplarına, Keşan Devlet Hastanesi 2. Seviye Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi ile Yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin zemin etüdü sondaj alanını gezdirdi. Sondaj alanındaki incelemeye; Hastane Müdürü Tahir Özçınar, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İnşaat ve Onarımlar Daire Başkanlığı Görevlisi Jeoloji Mühendisi ve Kontrolör İsmail Köklü, sondaj firmasının Jeoloji Mühendisi İsmail Aksu da katıldı. Köklü, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Yapılacak hastanenin projelerinin düzenli hale gelmesi için zeminlerin parametrelerini araştırıyoruz. Elde edeceğimiz verilere göre de işlemleri devam ettireceğiz. Biz projeyi yapıyoruz, bakanlık da kontrol ediyor. Daha sonra da yapım ihalesiyle hastane inşaatına başlanacak. Zemin çalışması 3-4 gün sürer. 6 noktada sondaj yapılacak. Bu çalışmalar değerlendirilecek, ardından rapor yazılacak. Alınan numuneler bu rapora kaydedilecek. Çalışmamızın sonuçları daha sonra resmi kuruluşlara bildirilecek” dedi.