HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi ve Keşan Belediyesi tarafından Çok Amaçlı Pazaryeri’ndeki çadırda kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Dün, öğle saatlerinde başlayan kampanyaya ilgi yoğun oldu. Kan bağışında bulunan belediye personeli, bir günlük idari izinli sayıldı.

KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, tüm Keşan halkını kan bağışında bulunmaya davet ederek, “Belediyenin personeli başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizi kan vermeye davet ediyoruz. Türkiye’de birçok kuruma örnek olmaya çalışıyoruz. Türk Kızılayı’nın her zaman yanındayız. Her şeyden önce kan vermek vatandaşlık görevimiz. Halkımızdan düzenli olarak kan bağışında bulunmalarını talep ediyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kan bağışlayan bütün bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye personelimizin kan vermesi halinde bugün idari izinli sayılacağını da belirtmek istiyoruz. Personelimize ‘bugün kan ver, bir can kurtar, mükafat olarak da bugün işe gelme” dedi.

HER KURUMUN, HER BİREYİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Şennur Evci de, kanın sadece insandan tedarik edilen bir tedavi aracı olduğunu ifade ederek, “Kızılay, bu ihtiyacı gönüllük esasına göre alarak, ihtiyaç sahibine ulaştırmakta. Bu anlamda her kurumun, her bireyin desteğine ihtiyacımız var. Gönüllü kan bağışlarını almaya hazırız. Yeter ki insanlarımız hayat kurtarmak adına bizlere gelsinler. 15 dakikalarını ayırıp 3 insanın hayatını kurtarsınlar” diye konuştu.      

Saat 17.30’a kadar kan bağışları kabul edildi.