Kızılay Derneği Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, geçen cumartesi günü yaptığı açıklamada Keşan Kızılay Şubesi’nin Eski Garaj Sokak’taki arsasına kısa süre içinde kan toplama konteyneri konulacağını söyledi.

KONTEYNERİN MALİYETİ ARAŞTIRILIYOR

Keşan’a kan toplama merkezi kazandırmak amacıyla Keşan Kızılay Şubesi’nin mal varlığı olan Eski Garaj Sokak’taki 65 metrekarelik arsaya konulması planlanan konteyner ile ilgili gelişmeler olduğunu ifade eden Vedat Koyuncu, “Arsamıza konteyner konması için hayırseverlerimize yardım çağrısında bulunmuştuk. Keşan halkı bu konularda duyarlı davrandığını göstermiş oldu. Birkaç hayırsever vatandaşımız bizi arayarak konteynerin maliyeti hakkında bilgi aldı. Bizim verdiğimiz bilgiler doğrultusunda bir hayırsever vatandaşımız tarafından büyük bir ihtimal ile konteynırimiz kısa süre içerisinde arsamıza kurulacak. Arsamıza koyacağımız konteynerimiz, Keşan’da kan bağışını arttıracaktır” dedi.

TAM DONANIMLI KAN TOPLAMA OTOBÜSÜ GELECEK

 Koyuncu, kan toplama çalışmalarına devam ettiklerini de ifade ederek, 14-15 Haziran 2013 tarihlerinde Kızılay Derneği Tekirdağ Şubesi’ne ait tam donanımlı bir kan toplama otobüsünün Keşan’a geleceğini söyledi.

Otobüsün Keşan Atatürk Parkı’nın yanındaki boş alanda park edeceğini bildiren Koyuncu, 2 gün boyunca sürecek kan bağışı kampanyasına tüm Keşanlıları davet etti.