SONGÜL KONAR

Kantar yaptığı açıklamada, mahallede koronavirüs vakalarının arttığını, kontrollerin sıklaştırılması gerektiğini söylerken, karantinada olan ailelerin erzak ihtiyaçları olduğunu, yetkililerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini de kaydetti. 

“HEMEN HEMEN 150 KİŞİ KARANTİNADA”

Mahallede virüsün gittikçe yayılmakta olduğunu belirten Kantar, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Koronavirüs mahallemizde giderek çoğalmaya başladı. 30’un üzerinde koronavirüs vakamız var. Virüse yakalanan vatandaşlarımız KYK’ya veya hastaneye alınıyor. Ama her ailede evde 4-5 kişi de karantinada var. Hemen hemen 150 kişi karantinada. Karantinada olan vatandaşlarımız evden çıkmasa da, dikkat etseler de filyasyon ekipleriyle bazen engel olamıyoruz. Virüs gittikçe yayılmakta. Kontrollerin daha fazla sıklaştırılması, önlemlerin artması lazım. Önlemleri almazsak eğer virüs gittikçe yayılacak.” 

“BU İNSANLARIN ERZAK SIKINTILARI VAR”

Karantinada olan ailelerin erzak ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Kantar,“Karantinada 25-30 hanemiz var. Bu insanların erzak sıkıntıları var. Bunların da kontrol altına alınması lazım. Allah göstermesin insanlarımız covidten ölmese açlıktan ölecek. O derece de kötü olan vatandaşlarımız var. Bunlara acilen bir çare bulunması gerekiyor. Çarelerimiz de belli merci ve makamlardan. Erzak için belediyemize müracaat ettiğimizde verdiklerini alıyoruz ama onun dışında hiçbir erzak yardımı yok. Bu konuda hassasiyet göstermeleri gerekiyor ama nasıl olacağını ben de bilmiyorum” dedi. 

“MUHTAR OLARAK BİZDE SAĞLIK AÇISINDAN RİSK ALTINDAYIZ”

Kantar, sözlerini şöyle sonlandırdı:“Mahallemizin numaralandırılması eski, gelen sağlık görevlilerimiz, filyasyon ekiplerimiz adreslerini bulamıyor. Muhtar olarak yol tarifi yapamıyoruz, mecburen arabaya binip onlar ile gitmek zorunda kalıyoruz. Sağlık çalışanlarımız zaten risk altında. Muhtar olarak bizde sağlık açısından risk altındayız. Mahallede birçok vatandaşımızın işini halletmeye çalışıyoruz. İşimiz daha çok artıyor. Bu hastalık inşallah en kısa zamanda biter. Hastalığın bitmesi için tedbiri elden bırakmamalıyız, maske mesafe hijyen kuralına uymalıyız. Kısıtlamalar uygulanmaya başladı. Bu hastalığı en kısa zamanda atlatmamız için daha dikkatli olmalıyız. Ben muhtar olarak mahallede vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunuyorum. Sağlığımız için tedbirlere uymak zorundayız.”