Yapımı tamamlanan sağlık istasyonunda, dün, merhum iş adamı Kerami Mercan’ın eşi Müjgan Mercan, kızı İlknur Mercan Toptani, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emrah Erten, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Nurettin Alpaslan incelemelerde bulundu. Sonrasında Müjgan Mercan, sağlık istasyonunun sağlık bakanlığına devir protokolünü imzaladı.

ERİKLİ’NİN EN AZ BİR ON YILINI KURTARIR

İnceleme sırasında konuşan Ergün Kurtar, 2014 yılının Ağustos ayından polikliniğin oluşturulması için bir protokol imzaladıklarını söyleyerek, “Bu polikliniğin yapıldığı yerde eskiden cami vardı. 365 metrekare alan, bina olarak 240 metrekare yer vardı. Bunu yeterli olacağını düşünmedik ve bitişiğinde Erikli Muhtarlığı’na ait bir arsa daha vardı. Orası ile de birleştirilerek toplam 560 metrekare bir arsa oldu. Şu an 320 metrekare bir kapalı alan var. 17 Haziran’da burasını İlknur Mercan’dan Mercan A.Ş. adına teslim aldık. Buradaki görevlendirmeler İl Sağlık Müdürlüğü, genel sekreterliğimiz ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce yapılacak. Acil ekipleri geçen haftadan itibaren görevine başladı. Kerami amcamızın ruhu şad olsun.  Bu semt polikliniği, Erikli’nin en az bir on yılını kurtarır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Sonrasında söz alan Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emrah Erten, “Yaz döneminde burada çocuk ve dâhiliye poliklinikleriyle uzman hekimler eşliğinde hizmet vereceğiz. Böyle güzel hayırlı işleri görünce hepimiz seviniyoruz. Bu bağışı yapan Mercan ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah adları verilen bu tesiste insanlar şifa bulur.” dedi.

İNŞALLAH HAYIRLI UĞURLU OLUR

Müjgan Mercan, rahmetli eşi için çocuklarıyla beraber bu binayı yapmaya karar verdiklerini aktararak, “Kızım İlknur mimar olduğu için bu projeyi hayata geçirdi. Çocuklarımla beraber eşim için vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla bu binayı yapmayı düşündük. Ergün Bey bu konuda bize çok yardımcı oldu.” şeklinde konuştu.

İlknur Mercan Toptani de babalarının adına burada nice canlar kurtulsun diye böyle bir hizmeti yaptıklarını belirterek, “Giriş katında poliklinikler hizmet verecek. 2. katta ise acil bölümü çalışacak. 2. katta görevlilerin yatacağı bölümler var. İnşallah hayırlı uğurlu olur.” dedi.

Sağlık Bakanlığı Kerami Mercan Keşan Devlet Hastanesi Semt Polikliniği ve 112 Acil Sağlık İstasyonu”nun Erikli’nin Keşan’a olan uzaklığı ve acil müdahale gereken durumlar göz önüne alındığında burada yaşanabilecek sağlık sorunlarına çare olacağı bekleniyor.