Keşan Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Veteriner Hekim Mahmut Yıldırır, dün yaptığı açıklamada, sivrisinekle mücadele çalışmalarının planlandığı şekilde yürütüldüğünü ve ULV ilaçlamasının 3 araç ile hem şehir merkezinde hem de sahillerde sürdürülmekte olduğunu söyledi.

EYLÜL AYINA KADAR DURMAK YOK

Geçtiğimiz aylarda Keşan ve yakın çevresindeki dere yatakları ve su kanallarında yapılan çalışmaların sona ermesi sonucu 15 Haziran 2013 tarihinden itibaren sadece uçkun ile mücadele başladıklarını belirten Yıldırır şu bilgileri verdi: “ Cevizlik Deresi, Kipa Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu alandaki su kanalı, Kale Tuğla’nın karşısında bulunan derede, Enez Yolu üzerinde bulunan dere yataklarında çalışma yapıldı. Dere ve su kanallarındaki sazlıkları temizledik ve köprü olan alanların altına büz döşedik. Bu sayede sivrisineğin larva bırakmasını önlemiş olduk. Şu an uçkun sinekle mücadeleye yoğun bir şekilde devam etmekteyiz. Periyodik olarak 15-20 gün aralığı ile de larva ilaçlamasını sürdürmekteyiz. ULV ilaçlamamızı 3 araç olarak yapıyoruz. 1 aracımız, çeltik ekili alanlarda sabit olarak düzenli ve yoğun bir ilaçlama yapmaktadır. Cumartesi-Pazar ve hafta içi de 1 gün Erikli, Yayla ve Danişment üçgeninde art arda ilaçlamalarımız Eylül ayına kadar devam edecektir. Keşan merkezinde hafta içinde de ilaçlamalarımız periyodik olarak sürecektir.”

 SOKAK HAYVANLARINI UNUTMAYALIM

Mahmut Yıldırır, sıcakların iyice arttığı bu günlerde sokak hayvanları ve kuşların su bulmakta zorlandığını belirterek, kuşlar ve sokak hayvanlarının susuz kalmaması için balkona, bahçeye ya da sokağa bir kap su konulmasına bu yıl da devam edilmesini istedi.