Keşan Bir Nefes Sağlık Derneği Başkanı Ragıp Taş, dün yaptığı açıklamada, doğal gaz gelmesi için gerekli olan elektrik abone sayısı oranın %60’tan %15’e çekilmesinin Keşan için bir şans olduğunu kaydetti.

Doğal gazın günümüz ve geleceğin enerji kaynağı olduğunu belirten Taş, “En önemli özelliği hava kirliliği oluşturmuyor. Keşan’a doğalgaz gelmesi için çalışmalar sürüyor. Buranın havasının kirli olduğu yönünde beyanatlar verilmişti. Valimiz Dursun Ali Şahin’in yaptığı çalışmayı destekliyorum. İnşallah başarıyla sonuçlanır. 5 yıldan bu yana Keşan kamuoyunu meşgul eden bir konu. Sivil toplum örgütleri, yöneticiler tarafından benimsenmeyen bir olay. Şimdiye kadar doğal gaz ile ilgili halkın, belediyenin, sivil toplum örgütlerinin gerçek manada bir taleplerinin olduğunu görmedik. Doğalgaz ile ilgili bir faaliyet olmadı. Dolayısıyla bu işe el atmaya Vali bey mecbur kaldı. Sanıyorum Kaymakam Bey de bu işe önem veriyor.” dedi.

KÖMÜRÜMÜZ VAR DİYE KİRLİ HAVA SOLUMANIN ANLAMI YOK

EPDK’nin (Enerji Piyasası Denetleme Kurulu) doğal gaz konusunda bazı düzenlemeler getirdiğini ifade eden Ragıp Taş, şunları söyledi: “Nüfusu 10 binin üstünde olan ilçelere doğalgaz getirilmesiyle ilgili bir düzenleme yapıldı. Bunu halkın talebine bağlamışlar. Elektrik abone sayısının %60’nın doğalgaz bağlantı bedelini ilgili hesaba yatırması isteniyordu. Ancak Vali Bey’in girişimleri sonucunda bu oran %15 seviyelerine kadar düşürüldü. Bu bir şans. İnşallah Keşan halkı buna sahip çıkar. Bölgemizdeki kömür havzasının da bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Buradan kazanç elde eden insanların mağdur edilmemesi gerek. Bu konuda merkezi hükümet tarafından birtakım çalışmalar yapılacağını düşünüyorum. Kömür de yine bir şekilde değerlendirilecektir. Kömürümüz var diye de kirli hava solumanın anlamı yok. Her şeyin başı sağlık. Çağımızda tedbir alınmadığı sürece kömürüz hava kirliliği oluşturuyor. Bu tespit edilmiş durumda.”