HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Keşan Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında, dün toplu taşıma araçlarında maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimi yaptı. Denetime, Keşan Kaymakamı Cemalattin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin ve Keşan Şehiriçi Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ertan Erkan da katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan durakta hem minibüsleri hem de taksileri denetleyen ekipler, yolcu ve şoförlere, maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan zabıta ekipleri yolcuların HES kodunu, trafik polisleri ise minibüs ve taksilerin kış lastiklerini kontrol etti. 

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, toplu taşıma araçlarında sık sık denetim yapıldığını belirterek, sürücü ve yolcuların önlemlere uyduğunu söyledi. 

HALKIMIZ MİNİBÜSLERE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BİNEBİLİR

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise minibüs ve taksilerde koronavirüs tedbirlerine uyulduğunu ifade ederek, "Özellikle minibüslere 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı yolcu alınmıyor. Maskesizlik ise bitmiş. Artık kimse maskesiz minibüse binmiyor. Maskesiz olanlara da zaten minibüsçülerimiz maske veriyor. Halkımız minibüslere gönül rahatlığıyla binebilir" diye konuştu.

ŞU AN DURUM İYİYE GİDİYOR

Alınan son tedbirlerle Keşan'da vaka sayısında artış yaşanmadığını ifade eden Helvacıoğlu, şunları söyledi: "Önümüzdeki günlerde de vaka sayısının azaldığını hissedeceğiz. Hatta hissetmeye başladık. Şu an durum iyiye gidiyor. Vatandaşlarımız kısıtlamalara da uyuyor. Geçen hafta sonu da iyi geçti. Tedbirlere herkesin uyduğunu gördük. Bunun sonucunu da almaya başladık"  

GEREKEN TÜM ÖNEMLER ALINDI

Keşan Şehiriçi Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ertan Erkan da, 20 yaş altı ile 65 yaş ve üstüne getirilen kısıtlama nedeniyle yolcu sayısında önemli bir düşüş yaşandığını kaydederek, "Gereken tüm önemler alındı. Araçlar sürekli ilaçlanıyor. Yolcularımız, gönül rahatlığıyla minibüslere binebilirler" ifadelerini kullandı.   

KREDİLERİ ÖDEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Minibüsçülerin, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifinden aldıkları kredileri ödemede güçlük çektiğini dile getiren Erkan, "Şu an yüzde 10 civarında bir dolulukla iş yapıyoruz. Bu da bizi tatmin etmiyor. Bu tabi sadece Keşan'da değil dünya genelinde yaşanan bir pandemi. Ama krediler nedeniyle ödemede güçlük çekiyoruz. Yolcu taşımacılığı yapan esnafımızın büyük sıkıntıları var. Devletimizden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.