Keşan İlçe Hıfzıssıhha Meclisi bugün Kaymakam Cemalettin Yılmaz Başkanlığında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Kıyım, Serbest Tabip Mehmet Ali Tunç ve  Serbest Eczacı Ecz. Osman Kuran katıldığı toplantıda önemli kararlar aldı. Bu kararlardan bir tanesi de 65 yaş ve üstü vatadandaşlarımızı ilgilendiriyor.

Keşan İlçe Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karara göre bugünden itibaren 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza yeni kısıtlamalar getirildi. Bugünden itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşları gün içerisinde saat 10:00-16:00 arasında sokağa çıkabilecekler.

Kararın detayı ise şöyle: "Koronavirüs salgınının illerindeki seyrinin anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trendlerine göre 12.11.2020 tarihinden itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00-16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına,"

Kurallara uymayanlara para cezası kesilecek.