Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Nurettin Alparslan, dün, makamında düzenlediği basın toplantısında, İkinci Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’ni Keşan’a kazandırmak amacında olduklarını söyledi.

Alparslan, Keşan’da hali hazırda Birinci Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nin bulunduğunu ancak bunun kalp hastalıklarıyla ilgili bir merkez olduğunun altını çizerek, İkinci Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nin ise daha çok akciğer hastalıklarına yönelik olacağını söyledi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Nurettin Alparslan, açıklamasına, Keşan Devlet Hastanesi’nin geçen cumartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılan yeni ünitelerine katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür ederek başladı. Alparslan şöyle dedi: “Geçen cumartesi günü Sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, hastanemize gelerek çeşitli ünitelerimizin açılışını gerçekleştirdi. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum. Keşanlı hayırseverlerimiz hastanemiz genelinde önemli yerler (üniteler) yaptırdı. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum. Açılışlar sırasında kendilerine plaket takdim edildi. Bu işe Keşan TSO önayak oldu. Bakanımızın Keşan’a gelmesinde de parti teşkilatımız önayak oldu. Kendilerine ve yardımlarını esirgemeyen Keşan Belediye Başkanlığı’na çok çok teşekkür ediyor, iş adamlarımızın çeşitli ünitelerimize isimlerini verdiği geçmişlerine Allah’tan rahmet diliyorum. Ayıca siz basın mensuplarıyla mesai arkadaşlarıma da çok çok teşekkür ediyorum.”

“YENİ HASTANE, ŞİMDİKİNİN İKİ KATI ALANDA HİZMET VERECEK”

Daha sonra yeni yapılacak olan hastaneye değinen Nurettin Alparslan, “Bizim şu anda kullandığımız alan 15 bin 786 metrekare. Yani yuvarlak hesapla 16 bin metrekare. Yeni yapılacak hastanemiz ise 30 bin metrekare. Bu nedenle mekan alanı sıkıntımız yok.” şeklinde görüş belirtti.

“ACİL HASTALAR, KEŞAN’DAN GÖNDERİLMEYECEK”

Acil durumlarda, hasta ve yaralıları Keşan dışına göndermek zorunda kaldıklarının altını çizen Alparslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ayda ortalama 30-40 hastayı, Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nden ambulanslarla sevk ediyoruz. Bu rakamlar da açıkça gösteriyor ki yoğun bakım ünitesine ihtiyaç var. Ayda 15, yılda ise 150-200 hastamızı sevk etmek zorunda kalıyoruz. İkinci Seviye Yoğun Bakım Ünitesi akciğer hastalıklarıyla ilgili sorunlar demek. Vücudun soluk alma merkezi beyin, organları ise akciğerlerdir. Beyin travmaları ve kazalar, akciğerleri olumsuz etkiler. Biz ambulanslarla sevk ettiğimiz 150-200 hastanın ne kadarını hastanemizde tedavi edebilirsek yani entübe yapabilirsek o kadar hayat kazanacağız. Hastanemizde 4 yataklı, İkinci Seviye Akciğer Yoğun Bakım Ünitesi kurmak istiyoruz. Hastanemizde Birinci Seviye Yoğun Bakım Ünitesi var ama bunlar kalp hastalıklarıyla ilgili bir merkez. Yeni yapılacak hastanemizde kesin olmamakla beraber 15 yataklı yoğun bakım ünitesi olacak.”

“İL DIŞINDAN 37 BİN HASTA KEŞAN’A GELİYOR”

Nurettin Alparslan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “2012 yılında Keşan’da hastanemize 37 bin hasta il dışından gelmiş. Bu yılın ilk 5 ayında 15 bine ulaştı. Bu da önemli bir rakam. Erikli Sahili’ndeki Semt Polikliniği de turizm sezonu açılmadan hizmete girecek. Bir çocuk doktoru ve bir de dahiliye umanı görev yapacak. Aynı zamanda 112 Acil Ambulansı da görev yapacak.”