Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Keşan FM’de çarşamba günleri yayımlanan “Bir Nefes Sıhhat” programında dün, obezite konusu işlendi.

Keşan Devlet Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Server Öksüz’ün katıldığı ve sunuculuğunu Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Mecbure Yılmaz’ın yaptığı program, saat 14.15’te başladı. “22 Mayıs Dünya Obezite Günü” nedeniyle gerçekleştirilen programda, obeziteye dikkat çekildi.

Programda konuşan Öksüz, obezitenin, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirterek, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Obezite konusunda Keşan’da da önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Server Öksüz şunları söyledi: “Obezite, herkesin bildiği ancak görmezden geldiği bir konu. Vücudun olması gerekenden fazla yağlanması obezite demek. Ancak burada yağ dokusunun ne olduğu iyice bilinmelidir. Yağ dokusu sayı olarak ve genişleyerek artar. Obezitede her iki artış da vardır. Yağ dokusu vücuda enerji kazandırır. Sadece beslenmeyle alınan besinlerden değil, yağ depolarımızdan da enerji alırız. Yağ dokusu iç organları darbelerden de korur. Yağ dokusu fazla olan insanlarda leptin adlı bir hormon daha fazla salınır. Bu da iştah metabolizmasını harekete geçirir. Yağ hücreleri vücutta 2 tipte birikir. Bunlardan elma tip, üst bölgelerde, armut tip ise alt bölgelerde birikir. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için bu dengenin korunması gerekir.”