Özel Keşan Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemil Öztürk’ün, konu hakkında açıklayıcı bilgiler verdiği ve sunuculuğunu Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Sorumlusu Ebe Mecbure Yılmaz’ın yaptığı program, saat 14.15’te başladı.

Sağlıkçılar için Şubat ayında önemli etkinliklerin yaşandığını belirten Yılmaz, bunlar arasında ürolojik kanserlerin de önemli olduğunu ifade etti.

Ürolojik kanserlerin, ürolojik tümörlerden oluştuğunu belirterek sözlerine başlayan Öztürk, bunların, cerrahi bilimlerde, içerisinde hem idrar yolları hastalıkları hem de erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluklarıyla ilgili ana bilim dalı olduğunu söyledi. Cemil Öztürk, kansere sebep olan tümörlerin, bazılarının belirti verdiğini ancak bazılarının hiç belirti vermediğini de vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “En büyük belirtileri, idrarda kanama, yanma, meniden kan gelmesi, halsizlik, bulantı, kusma, idrar yapamamadır. Bu durumda hastaların, gecikmeden bir hekime başvurması gerekiyor. Bu tümör ne kadar erken teşhis edilirse, tedavisi için o kadar zaman kazanılmış olur. Bu tür durumlarda ürolog, hastayı önce muayene eder. Hastanın geçmişinde ürolojiyle ilgili belirtisi olup olmadığı da önemlidir. Tanı konulduğunda ise tedaviye geçilir.”