AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 11.00 sıralarında gerçekleşen ziyarete; Meclis Başkan Yardımcısı Sevtap Engin, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, Meclis Üyesi Murat Arıkan, Komite Üyesi Umut Şahin Gül, Genç Girişimciler Komite Üyesi Caner Güneş, Genel Sekreter Erdem Başak, Oda Personeli Seda Havale ile Proje Koordinatörü Tahir Demirel katıldı.

Ziyarette konuşan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Uzun zamandır başhekim ataması olmadığından dolayı hastane işleri yürüse de şimdi daha kurumsal yönetim ile devam ediyor. Hocamızın burada olması bizi ayrıca sevindirdi. Keşan’ı iyi tanıyan, Keşan’da zaten ikamet eden bu bölgenin insanı, bu bölgede çok hizmet yapmış bir dostumuz. Yeni hastaneye hazırlık çalışmalarında da bir an önce başhekimimiz olmalıydı. Recep Hocamın tecrübeli bir şekilde geri dönmesi bizi memnun etmiştir. Keşan’da sağlık sorunlarının bir an önce giderilmesi gerekiyor. Yeni hastanemize bir an önce geçilmesi gerekiyor. Başhekimimizin, iş camiamızın, siyasetimizin el ele vermesi ile inşallah yeni hastanemize de yakın zamanda kavuşacağımıza biz inanıyoruz. Çünkü yeni hastane Keşan’a vizyon katacak. Ekonomisine vizyon katacak, yeni hastane daha hızlı hareket edecek ve yeni branşlar gelerek A hastane modelinde yürüyeceğine inanıyoruz. Sağlık sektörü çok kıymeti hale geldi. Keşan’da tarım, ticaret, turizmden sonra sağlık sektörü de ekonomiye değer katan bir sektör olmaya başladı. Yeni hastane bunu tamamlayacak. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Halk Eğitim ve Kaymakamlığımızın bir kolu olan Keşan Devlet Hastanesi iş birliğinde bir proje hazırladık. Bu projenin bitişini sağladık ve raporlarımızı Ankara’ya gönderdik.” 

KEŞAN’DA 21 UZMAN HASTA BAKICIMIZ MEVCUT

Bir Kadın Bir Hayat projesi kapsamında “Hasta Ve Yaşlı Hizmetleri - Hasta Ve Yaşlı Refakatçisi” sorumlusu Demirel, şu bilgileri verdi: “1 Kasım 2016 tarihinde projemize başladık ve bir yıl süreli olarak projemizi uyguladık. Geçtiğimiz ay içerisinde raporlamasını tamamlayıp Bakanlığımıza gönderdik. Projemiz kapsamında 25 işsiz ve vasıfsız dezavantajlı kadın seçilerek bunlara istihdam sağlayabilmek adına mesleki eğitim verildi. Mesleki eğitim olarak da bölgemizde en çok ihtiyaç olan hasta ve yaşlı bakıcılığı üzerine eğitim verdik. 560 saat süren eğitim Keşan Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Uygulamalı eğitim vermek istedik ve palyatif ünitesinde bir oda oluşturmayı Bakanlık ile de görüşerek çeşitli bütçe tasarruflarına gittik. Eğitim süresince yiyecek, içeceklerini kursiyerlerin Keşan Devlet Hastanesi karşıladı. Bazı tasarruflarımız oluşunca palyatifteki bu uygulama odasını kurma şansımız oldu. 7 bin euroluk bir maliyeti var. Oda oluşturulduktan sonra 21 kursiyerimiz burada eğitim aldı. Eğitimin ardından şu anda Keşan’da 21 uzman hasta bakıcımız mevcut.” 

PALYATİF SAĞLIK SEKTÖRÜNDE YENİ BİR ANLAYIŞ

Başhekim Vural da ziyaret ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Göreve başlayalı yaklaşık 20 gün oldu. 1985 yılından beri Trakya’dayım. Bölgeyi seviyorum, kendimi buranın çocuğu gibi görüyorum. Çok güzel bir hastanemiz var, yeni hastane ile birlikte çok daha iyi olacaktır. Özverili ve çalışkan arkadaşlarımız var hastane içerisinde, bizim işimiz her zaman ekip işidir. Bizim için en önemli şeylerden biri hasta memnuniyetidir, hasta yakınlarının memnuniyetidir. Ticaret ve Sanayi Odası’na da teşekkür ediyorum. Her zaman sağlık çalışanlarının yanında oluyor. Palyatif sağlık sektöründe yeni bir anlayış. Özetlersek evde bakılamayacak hastalar ama hastanede de özellikli birimlerden ziyade burada tutulması gereken yani biz bu birimde tedavi süreci çok uzun olan hastaların ailesi ile birlikte olmasını istiyoruz. Palyatifler ile yoğun bakımların yükünü almak istiyoruz. Sağlık özverili bir meslektir. Sizler de bu proje ile bir yaraya parmak basmışsınız. Hastanede ev ortamı güzel bir olgu, yeni hastaneye geçtikten sonra biz palyatifi daha da geliştirmeyi daha da iyileştirmeyi düşünüyoruz.”