İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, Keşan’a yapılan sağlık yatırımlarına dair değerlendirmelerde bulunarak, ilçede ciddi adımlar atıldığını bildirdi. 

Keşan’ın, bölgede sağlık anlamında en fazla yatırım alan ilçe konumunda olduğunu ifade eden Kişioğlu, “Bu durumda doğal. Keşan tüm bölgeye hitap eden bir konumda. Bu kadar yatırımın yapılması doğal. Normalde il olacak bir konumda. 200 yataklı yeni hastane, aile hekimlikleri yapılıyor. Keşan’a kazandırılacak 2 aile sağlığı merkezi için yer arıyorum. Yeni 112 istasyonu da yapacağız. 2016 yılında yapılacak 2 yeni yatırım daha var.” dedi.

AMATEM AÇILMASI GÜNDEMDE

A. Muhsin Kişioğlu, yeni devlet hastanesi inşaatının tamamlanmasının ardından mevcut hastane binalarının ne şekilde değerlendirileceği yönünde de bilgi aktararak, şunları söyledi: “Mevcut binalar deprem dayanıklılık testine geçer ise neden yıkalım? Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni boşaltılan binalara taşıyabiliriz. Toplum Ruh Sağlılığı Merkezi açılacak. Bu işlem gerçekleştirildiği taktirde Toplum Sağlığı Merkezi ve Toplum Ruh Sağlılığı Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin boşalttığı kısımda açılabilecek. Planlanan bu. Bu binaların hepsi değerlendirilecek. Keşan’a AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi), madde bağımlılığı merkezi de düşünülüyor. Yeterli psikiyatri uzmanımıza sahip olabilirsek bunu hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu da ihtiyaç. Mevcut binaları depremsellik durumunu geçtikten sonra yıkmayı düşünmüyoruz. Sağlık Bakanlığı’na tahsisli binalardır.”