Sağlık hizmetleri konusunda son yıllarda ciddi ilerlemeler kaydedilen Keşan’a, iki yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binası kazandırılmasının planlandığı öğrenildi.

Bir süre önce Keşan Devlet Hastanesi’nden ayrılarak Çamlıkent Mevkii’ndeki Kerami Mercan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binasında hizmet veren Keşan 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, geçici olarak Muammer Aksoy Caddesi üzerinde bulunan bir ekmek fırınının üst katına aktarıldı. Anafartalar Caddesi ile Enez Kavşağı köşesinde bulunan ve belediyeye ait olan arsanın imar değişikliğinden sonra İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edileceği ve alana hayırseverlerin sponsorluğunda istasyon binası yapılacağı kaydedildi.

112’NİN DE YER ALACAĞI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILACAK

Öte yandan Rasim Ergene Caddesi üzerinde geçici olarak hizmet veren Keşan 3 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait Yeni Mahalle’deki Gençlik Merkezi karşısında bulunan 3 bin 800 metrekarelik arsaya da hem aile sağlığı merkezi hem de acil sağlık istasyonu olarak hizmet verecek bir bina yapılmasının planlandığı öğrenildi. Planlamayla, Keşan’ın önemli üç noktasında sağlık ekipleri ve ambulansların kalıcı olarak konuşlandırılması hedefleniyor. Keşan’da 1’i paletli 9 ambulans bulunuyor.