Edirne İl Sağlık Müdür V. Muhsin Kişioğlu, dün Destek Kıtaları Kavşağı yanında yapımı devam eden yeni Keşan Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. 

Saat 16.20 sıralarında beraberinde İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen birim amirleri ile birlik Keşan Devlet Hastanesi’nin inşaatına giden Kişioğlu burada şantiye yetkilileri ile görüşerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İNŞAAT NORMALTAKVİMİNDE DEVAM EDİYOR

İnşaata konulacak deprem izolatörlerinde yaşanan bir sıkıntı nedeniyle inşaatın durduğu yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ve inşaatın normal takviminde devam ettiğini söyleyen Muhsin Kişioğlu, deprem izolatörlerinin de önümüzdeki hafta içersinde geleceğini ifade etti.       

DEPREME SON DERECE DAYANIKLI BİR HASTANEMİZ OLACAK

Hastanenin deprem izolatörlerinin bu hafta içersinde geleceğini ve inşaata uygunluğunun deneneceğini dile getiren Kişioğlu, “Deprem izolatörlerinin şu anda kalıp çalışmaları yapılıyor. Isı Merkezi’nin betonu dökülmüş. Ayrıca kolonların demirleri bağlanmış durumda” diye konuştu.

İşin başlangıç ve bitiş süresi içersinde izolatörlerin de dâhil olduğunu aktaran Kişioğlu, “Bunların seçimi, alınması, test aşaması süreye dahildi zaten. Neden izolatör var diye soracak olursanız ise, Keşan ve Edirne 1. Derece deprem bölgesinde. Bu bölgelerde 100 yatağın üstünde yapılacak olan hastanelere bakanlık deprem izolatörü standardı getirdi. Bunun nedeni de depremde ayakta kalması gereken yerler kamu binaları. Bunların başında da hastaneler geliyor. O yüzden Keşan’a özel bir izolatör getirtilmek zorunda kalındı. Depreme son derece dayanıklı bir hastanemiz olacak” dedi.

BİR SORUN YOK

İzolatörlerin takılmasının ardından ise inşaatın daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğini vurgulayan Kişioğlu, şöyle konuştu:  “İzolatörler takıldıktan sonra inşaatımız daha hızlı bir şekilde ilerleyecek. Şu anda hiçbir sorun yok. Firma yetkililerimizle yaptığımız görüşmede, söz verilen tarih olan 23 Nisan 2015’e kadar inşaatı teslim edeceklerini söylediler. Bu da bizleri sevindirdi.”