Bu günlerde insanlar evde kaldıkça, atıştırmalıklarınve sağlıksız gıdaların tüketimi artmakta, buna birde sıkıntı, endişe ve stres eklenince tüm gün yiyerek rahatlamak istenmektedirler.

Evde kalınan günlerin sonunda birçok kişi kendini daha kilolu ve daha sağlıksız bulacaktır. Bu tarz istenmeyen bir durumla karşılaşmamak için ilk hedefiniz evinize veya buzdolabınıza sağlıksız, yüksek kalorili, besin değeri olmayan yiyeceklerin alınmaması şeklinde olmalıdır. 

Bu günlerde, çılgınca diyet yapın demiyorum ama yaşam tarzımızı ve beslenme alışkanlıklarınızı daha sağlıklı hale getirmemiz çok önemli.

İşte bu süreçte beslenme konusunda neler yapmanız gerektiğini belirten uzman ipuçları:

  1. Basitte olsa bir beslenme planı oluşturun;

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini atlamayın. Aradaki gereksiz atıştırmaları sınırlayın veya sağlıklı-doğal ara öğünler seçin. Planınıza sadık kalın.

  1. Bağışıklık sistemini destekleyin;

Sağlıklı diyetlerin bağışıklık sistemini geliştirdiğine dair iyi kanıtlar var. Vitamin- Mineral ve besin değeri açısından zengin gıdalar yemek (özellikle kırmızı ve sarı ve diğer renkli meyve ve sebzeler) bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.

  1. Porsiyon kontrolünüzü oluşturun;

Ne kadar yediğinizi ölçmek için porsiyon kontrolünü deneyin. Genellikle bir gıda ölçeğine veya kaşık-bardak-kase gibi ölçüleri kullanın. Yiyecekleri poşetinden veya kabından çıkarın ve tam olarak ne kadar yemek istediğinizi belirleyin. Gelişi güzel tencereye dökmeyin.

  1. Kilo kontrolünüzü evdeki tartınızda haftada en az 1-2 defa aç karınla yapın;

Bu süreçte hedefiniz kilo kaybı olmamalı, eğer ki kilo artışınız oluyorsa buna neden olan beslenme yanlışlarını gözden geçirmeli, adım adım sağlıklı alışkanlıklara dönmelisiniz.

  1. Elinizden geldiğince hareketli olun;

Evde hareketsiz zaman geçirmek ve mutfakla fazla haşır neşir olmak obezite riskini arttıran en önemli faktörlerdir. Sadece evinizde yapacağınız 15-30 dakikalık düşük yoğunlukta bir egzersiz ile kilo alımınızı azaltabilir ve bu dönemi daha sağlıklı geçirmek için adım atmış olabilirsiniz.

Son olarak sağlıklı beslenmenin her dönemde önemli olduğunu hatırlatır sağlıklı günler dilerim.