Merhaba, 

Bugünkü yazımda Koronavirüs hakkında Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyelerine geniş bir yer vermek istiyorum.  Her alanda kendinize yönelik çıkarımlar yapabileceğiniz bu önerileri dikkatle okumanızı öneririm.

  • Elbette bu virüs kendi başımıza kontrol edemeyeceğimiz kadar büyük bir problem. Ancak hayatımızda kendi kontrolümüzde olan şeyler hala var. Kişisel günlük rutininizi korumaya çalışın veya koşullar değişirse de yeni rutinler yaratın.
  • Stresli zamanlarda kendi ihtiyaç ve hislerinize dikkat edin. Keyif aldığınız ve dinlendirici bulduğunuz sağlıklı aktiviteler yapın.
  • Düzenli egzersiz yapmaya, düzenli beslenmeye ve düzenli uyumaya özen gösterin. 
  • Sosyal çevreniz ile irtibatta kalın. Kendinizi koruyun ve başkalarına destek olun. Başkalarına ihtiyaç duydukları zaman yardım etmek hem destek alana hem de yardım eden kişiye fayda sağlar. Örneğin; yardıma ihtiyaç duyabilecek yakınlarınızı telefonla kontrol edin.
  • Bir salgınla ilgili sürekli haber takip etmek, daha endişeli ve sıkıntılı hissetmenize sebep olabilir. Sizi rahatsız eden haberleri dinlemekten kaçının. Güvenilir kaynaklardan öğrenmediğiniz bilgileri dikkate almayın.

  Ve sizlerden ricam; bu süreçte emeği büyük olan sağlık çalışanları, eczacılar, polisler, market çalışanları, pazarcılar, fırıncılar, minibüs şoförleri,  kurye- dağıtım görevlileri, temizlik personelleri ve saymakla bitmeyecek tüm emekçileri takdir edin. Hayat kurtarmak ve sevdiklerinizi güvende tutmak için oynadıkları rolü kabul edin.

Bu süreçte karşılıklı etkileşimimizi arttırmak ve daha fazla fayda sağlayabilmemiz için [email protected] adresime sorularınızı iletebilirsiniz.