Ezgihan Çine Altıngöz
GÜZELLİK UZMANI VE EĞİTMEN
KEŞAN HALK EĞİTİM MERKEZİ

Pahalı kullandığınız ürünlerin size uzun süre yeteceğini düşünebilirsiniz ama hepsinin son kullanma tarihi var.
Söz konusu pahalı ürünlerin ve mucize tedaviler olunca bu bakımların fiyatları göz önünde bulundurulduğunda size uzun süre yeteceğini düşünebilirsiniz. Ancak gerçek şu ki bu ürünler size bir ömür yetmeyecek.Her cilt bakımı ve makyaj ürünlerin üstünde açıldıktan sonra ne kadar sürede tüketmenizi gösteren küçük bir açıklama bulunuyor.Eğer üstünde ‘’6 ay içinde tüketin ‘’yazıyorsa bu ürünü 6 ay içinde tüketmeniz gerekmektedir.Kullandığınız ya da yeni satın alacağınız ürünlerin içerik bilgilerini mutlaka okuyun.Cildinizin neye ihtiyaç duyduğunu deneysel yöntemlerle anlayabilirsiniz veya bir uzman görüşünden faydalanmanız gerekebilir.Mesela hassas bir cildiniz varsa parfümsüz ürünleri tercih edin. Ya da anti aging ürünlerine ihtiyacınız varsa etiketinde retinol bulunması gerekiyor (retinol collagen üretimini harekete geçiriyor.)İçerik bilgilerini dikkat etmeniz gereken bir özellik de,aktif içeriklerin sıralanmasıdır.İlk satırsa yazıyorsa yoğun,ortalarda yazıyorsa orta miktarda,en altta yazıyorsa etken madde olmadığını gösterir.
-Hamileler,bebek emziren bayanlar,belirgin alerjisi bulunanlar,deri hastalığı olanlar,bebekler,gelişim çağındaki çocuklar bir kozmetik ürün seçerken daha dikkatli olmalıdır.
-Ürünleri uygun koşullarda saklayınız.
-Ürünün içine bakteri ürememesi için ürün parmakla değil, spatula, tek kullanımlık aplikatörler ve fırcalar ile alınmalı cilde direkt temas edilmemelidir.
-Kozmetikler içerisindeki kimyasallar birbirinden farklı olabilir. Bir ürünün dermatolojik güvenlik testleri sadece o ürün içerisindeki kimyasallara göre yapılmaktadır. Birden fazla kozmetiğin karıştırılarak kullanılması ve uygulama alanında karıştırılması beklenmedik reaksiyonların gelişmesine neden olabilir.
-Bir ürünü ilk defa kullanacaksanız mutlaka alerji testi yapın.
Daha detaylı bilgi için Keşan Halk Eğitim Merkezi’nde vermiş olduğum eğitimlere katılabilirsiniz.

                                                                                                                                Güzelleşmek Üzere...