HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan Kent Konseyi ve İstanbul Toplumsal Gelişim Derneği arasında Bağımlılık Tedavi ve Takip Çalışmaları İşbirliği Protokolü imzalanmasının Keşan Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısında kabul edilmesinden sonra protokol de dün imzalandı.

Saat 15.30 sıralarında İstanbul Toplumsal Gelişim Derneği Kurucu Başkanı ve Başkanı Çiğdem Sönmez ile Keşan Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Karagöz, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ettiler.

Toplantıda Keşan Belediyesi Danışmanlık ve Takip Merkezinin açılması için Çiğdem Sönmez'in kurucusu olduğu İTOGED (İstanbul Toplumsal Gelişim Derneği) iş birliği için Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Çiğdem Sönmez tarafından Bağımlılık Tedavi ve Takip Çalışmaları İşbirliği Protokolü imzalandı.

Özcan, madde bağımlıları için bu projenin çok önemli bir proje olduğunu belirterek, “Keşan’da madde bağımlısı olan vatandaşlarımızın rehabilite edilmesi ve bağımlılıktan kurtarılması için bu projeyi Keşan Kent Konseyimiz ve İstanbul Toplumsal Gelişim Derneği (İTOGED)’nin katkıları ile hayata geçireceğiz. Bu anlamda İTOGED’e ve Keşan Kent Konseyi’mize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Sönmez de Keşan Belediyesi’nin ve Keşan Kent Konseyi’nin böyle bir projeye sahip çıkmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Madde bağımlılarına yönelik başlatılacak bu çalışma ve protokol nedeniyle Keşan Belediyesine ve Keşan Kent Konseyi’ne de teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Özcan ve Sönmez, protokolün hayırlı uğurlu olmasını dilediler ve en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını belirttiler.

Keşan Belediyesi, Kent Konseyi ve İstanbul Toplumsal Gelişim Derneği işbirliği ile Keşan’da kurulacak bu merkez, bağımlılık sorunu yaşayan kişilere klinik psikologlar, sosyal çalışmacılar ve ex-user (eski kullanıcılar)’in bir arada çalıştığı kadrosuyla yardım edecek ve bağımlılık sorunundan kurtulabilmeleri için destek verecek. Merkezin, bilimsel terapi yöntemleri ile 12 basamaklı iyileşme programını temel aldığını ve sürdürülebilir iyileşmeyi hedeflediği belirtildi.