Sonay CAN

2006 yılından beri Keşan Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde birçok başarılı çalışmaya imza atan, çok sayıda toplantı ve seminer organizasyonunda yer alan ve önemli projelerin hayata geçmesinde payı bulunan Ebe Mecbure Yılmaz’ın tayini çıktı.

İstanbul il merkezine eş durumu nedeniyle tayin edilen Yılmaz, iki hafta içerisinde yeni görev yerine gidecek.

İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunu, evli ve 2 çocuk annesi olan Mecbure Yılmaz, 2006 yılında Erzurum’dan Keşan’a atandı. Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü’nde basın ve halkla ilişkiler biriminde çalışan Yılmaz, kurum adına proje hazırlama, hizmet içi eğitim programı organizasyonları ve Keşan FM’de yayımlanan sağlık programları ile yoğun bir çalışma temposu sergiledi. Bir dönem, Keşan Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Gökhan Söğüt ile birlikte çok sayıda program hazırlayan ve sunan Mecbure Yılmaz ayrıca, Sağlık Bakanlığı’na sunulan ve kabul edilen Dr. Gülden Yörüten Meme Kanseri Projesi’ni de hazırlayan isim olarak dikkat çekti. Kurumun faaliyetlerini internette de duyuran Yılmaz, sosyal paylaşım sitelerinde editörlük yaptı. Gebe eğitim sınıfı eğitmenliği, üreme sağlığı eğitmenliği gibi sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol oynayan Mecbure Yılmaz, Keşan’dan ayrılacağı için çok üzgün olduğunu söyledi.

“KEŞANLI OLMAK NASIL BİR DUYGU BİLEMEM AMA

KEŞAN’DA YAŞAMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLİRİM!”

Yılmaz, Medya Keşan’a yaptığı değerlendirmede, duygu dolu şu cümleleri söyledi: “Keşanlı olmak nasıl bir duygu bilemem ama Keşan’da yaşamanın ne demek olduğunu  bilirim. Bir gün yolunuz tesadüfen bu ilçeye düştüğünde, ön yargılı olarak gelmeyin derim. Gözünüzü kimselerin korkutmasına da izin vermeyin. Ne bana dedikleri gibi soğuk bir memleket ne de insanları minik bir dünyada yaşıyor. dediklerinde ise beni neyin beklediğini pek kestirememiş, şaşkınlık yaşamıştım. Her ne olursa olsun, ey Saros bayıldım sana. Müzik, Keşan’da daha bir güzel çalınıyor. Anlı şanlı düğünleri tam bir festival havasındadır. 8 yıldır burada yaşayan bir sağlık emekçisi olmanın gururunu yaşıyorum. Bir gün bu kentten ayrılırken, bu kara parçası yüreğimin coğrafyasında parsellenmiş olacak. Sevgi ve dostlukla kalın.”  

Mecbure Yılmaz’a, yeni görevinde de başarılar diliyoruz.