Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Mercan A.Ş. tarafından Erikli Sahili’ne yapılacak olan Kerami Mercan Sağlık Merkezi’nin protokolü dün düzenlenen törenle imzaladı.

İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. A. Muhsin Kişioğlu, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Nurettin Alparslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, merhum Kerami Mercan’ın eşi Müjgan Mercan ve kızları İlknur Mercan Toptani ve Saadet Mercan Yüksekdağ’ın katıldığı protokol imza töreni saat 15.00’te başladı.

KURTAR: “SAĞLIK MERKEZİNİN YAPIMINI MERCAN GRUBU ÜSTLENDİ”

Protokol imza töreninde ilk olarak konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Erikli Sahili’nde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettiği bir alan bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: “Bu alana bir sağlık merkezi kurmayı planlamıştık. Sağ olsun yine Mercan Ailesi bu hayırlı işe vesile oldular. Sağlık Merkezinin yapımını üstlendiler. Biz burada hem poliklinik hizmetleri hem 112 hizmetleri hem de 24 saat acil servis hizmeti sunmayı hedefliyoruz. 370 metrekare arsamız var. Binamız 250 metrekare alana yapılacaktır. 2 katlı olmasını planlıyoruz. Üst katta gelen arkadaşlarımızı misafir etmeyi düşünüyoruz. Altta poliklinikler, acil müşahade odaları, yataklarımız, laboratuvarlarımız olacak. Bunların tamamının yapımını Mercan Grubu üstlendi. Biz kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.”

KİŞİOĞLU: “MERCAN AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYOR, ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ DİLİYORUM”

Daha sonra söz alan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. A. Muhsin Kişioğlu da, söz konusu sağlık merkezinin

geçen sene Kerami Mercan adına yapılmış olan 112 Acil İstasyonu’nun devamı niteliğinde olduğunu düşündüklerini kaydederek, “Gerekli semt polikliniğinin yapımında Müjgan Ablaya, Tolga Beye ve değerli kardeşlerine şahsım ve bakanlığım adına teşekkür ediyorum. O bölgede yaz döneminde yaşanan nüfusu hepimiz biliyoruz. Yaz döneminde ciddi bir nüfus artışı yaşanmaktadır. Bizler İl Müdürlüğü olarak bu konuda hekim eksikliği varsa hekim ile personel eksiği varsa personel ile ambulans eksiği varsa da ambulans ile takviyeler yaparak destek vereceğimizi burada belirtmek istiyorum. Mercan ailesine şükranlarımı sunuyorum. Hayırlara vesile olmasını ve örnek teşkil etmesini diliyorum.” dedi.

Daha sonra tekrar söz alan Ergün Kurtar, Erikli Sahili’nin artık rüştünü ispatladığını vurgulayarak, “Erikli Saros’un gözbebeği oldu. Sadece bölgemizden değil her yerden buraya gelen var. Gerçekten nitelikli ve sürdürülebilir bir sağlık hizmetini sunulmasına ihtiyaç var. Bizim de ana hedefimiz buydu.” şeklinde konuştu.

MÜJGAN MERCAN: “EŞİMİN ARZU ETTİKLERİNİ BİRER BİRER HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Merhum Kerami Mercan’ın eşi Müjgan Mercan ise şunları dile getirdi: “Rahmetli eşim adına sağlık hizmetleri yaptırmayı düşündük. Kendisi Sağlık hizmetlerine ve kalıcı olabilecek şeylere karşı çok düşkündü. Bu gibi kuruluşlar yapmayı hep arzu etmiştir. Eşimin arzu ettiklerini çocuklarımla beraber birer birer hayata geçiriyoruz. İnşallah daha da yapacağımız şeyler olacaktır. Zaman bunu gösterecek. Biz de bu gibi projelerde sizlerle beraber çalışmaktan memnunuz. Allaha çok şükürler olsun evlatlarımla birlikte güzel bir hayatımız var. Tek eksiğimiz eşim.”

Kerami Mercan’ın kızları İlknur Mercan Toptani, “Projeyi istedikleri gibi kullanıma açacağım. Elimizden geldiğince en pratik, en sağlıklı olabilecek şekilde babamızın adına yakışır bir yaşam merkezi yapacağız.” derken, Saadet Mercan Yüksekdağ da “Herkesin belirttiği gibi babamızın anısına bu sağlık merkezini yapmak istedik. İnşallah bundan sonra başka şeylerde yaparak devam edeceğiz. Arsamızla ilgili işlemler tamamlandığında proje çizimine geçilecek. Daha sonra da inşaata başlanacak. Kısmet olursa da önümüzdeki sezona yetiştirmeyi planlıyoruz. Şu anda bir inşaat yasağı var. Yasak bittiği gibi çalışmalar başlayacaktır.” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından, Kerami Mercan Sağlık Merkezi’nin yapım protokolü Müjgan Mercan, İl Sağlık Müdür Vekili A. Muhsin Kişioğlu, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan ve Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar tarafından imzalandı.