Sabah kendi imkanlarıyla (Şehiriçi minibüsü) 85 yaşındaki hastayı zar zor yeni hastaneye götürüyor refakatçisi. Sonra da MR (EM-AR) çekilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ve MR çekilmek üzere yine kendi imkanlarıyla (Şehiriçi minibüsü) eski devlet hastanesine gidiyor. Sonra eve gidiyorlar sonuçlar öğleden sonra çıkıyor. 85 yaşındaki hastanın refakatçisi sonuçları eski devlet hastanesinden alıyor ve yeni devlet hastanesine doktora göstermek için yine kendi imkanlarıyla (Şehiriçi Minibüsü) gidiyor. Oradan sonra yeniden yine kendi imkanlarıyla (Şehiriçi Minibüsü) eve dönüyor.

Yukarıda anlatmaya çalıştığım olay geçenlerde Keşan’da yaşanmıştır.

Yeni Keşan Devlet Hastanesi biliyorsunuz geçen hafta 29 Haziran 2018 tarihinde hizmete girdi. Taşınma sürecinde bazı aksaklıklar muhakkak olacaktır. Ama bazı önem arz eden konuların da yetkililerce düşünülmesi gerektiği açıktır.

Şimdi MR neden eski devlet hastanesinde kaldı? Acil vaka geldiğinde MR çekilmesi gerektiğinde ne olacak tekrar eski devlet hastanesine mi gidilecek? Ya da acil servis hala eski devlet hastanesinde mi? Vatandaşın yeni hastane ile ilgili bilmediği çok şey var.

Yukarıda 85 yaşındaki hasta ile refakatçisinin yaşadıklarından yola çıkarak günlük yol masrafına bir göz atalım isterseniz. Sabah yeni devlet hastanesi 2 kişi 2.25’ten 4,50, MR için de eski devlet hastanesine gittiler 4,50; sonra evlerine gittiler 4,50; refakatçi eski devlet hastanesine gitti 2,25; oradan yeni devlet hastanesine gitti 2,25; sonra eve döndü 2,25. Yol masrafı ne yaptı bir toplayalım bakalım. 3 adet 4,50= 13,50; 3 adet 2,25= 6,75. 13,50+6,75= 20,25. Yani 85 yaşındaki hasta ile refakatçinin yol masrafı 20,25 TL. 

Sağlık gibi önemli bir kavramı, insanlarımıza yük getirmeyin hem maddi açıdan hem de prosedür açısından. MR’ın bir an önce yeni Keşan Devlet Hastanesine taşınması gereklidir. Yetkililerden isteğimiz budur. Başka isteklerimiz olunca buradan yazmaya devam edeceğim…

5 TEMMUZ 2018