Kişisel ve Kurumsal Beslenme Danışmanı Diyetisyen Murat Kurt, diyet yapanlara önerilerde bulundu. Daha önce kilo vermeye çalışan kişilere yönelik konuşan Kurt, “Eminim ki, o dönemde annenin yaptığı böreği, o muhteşem kekleri, en sevdiğin dondurmayı bile unuttun ve yemedin aferin. Ne kadar sürdürebildin bunu, ne oldu sonra bir anda sıkıldın, belki tiksindin haşlanmış sebzeden, belki dayanamadın. ‘Bu kadar çaba yeter olmuyor veremiyorum artık kilo’ dedin. Tartıda kilonu, diyet yapmana rağmen değişmediğini mi gördün, hedefine ulaşmadan vazgeçmek çok kolay oldu değil mi. Artık bir çözüm bulmanın zamanı gelmedi mi peki? Hadi canım geç kalmış olmazsın. Belki de sadece doğru beslenme motivasyonun olmadı. Hadi yükseltelim şu standardımızı ve sınırlarımızı zorlayalım. Bir kerede olsa başarmak için gereken tavrı yakalayalım.” dedi.

KİMSENİN VEREMEYECEĞİ KİLO YOKTUR

Murat Kurt açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hayatta tahammül edemeyeceğiniz bir şey varsa, ortalama olmalı. Motivasyon konusundaki en önemli şey, hedef belirlemektir. Hayatta kesin hedefler koymayıp da hedefine ulaşan birini görmedim veya tam olarak hedefini belirleyip ulaşamayan çok azdır. Kimsenin veremeyeceği kilo yoktur, sadece belirli bir zaman içinde hedefler doğrultusunda verilen kilo vardır. Size şu kadar kilo veremezsiniz diyenlere aldanmayın. Ne istiyorsunuz onun kararını verin. Limit koyan zihindir. Zihin bir şeyi kestirebildiği kadar başarılı olur. %100 inandığın sürece her şeyi yapabilirsin.  Hadi ayağa kalkma zamanı geldi, bırakın bir ayna parçasına bakıp durmayı. Vücudunuza hükmetme zamanı…”

HERKES AYNI KİLOYU VEREMEZ

Diyet yapanların enerjilerini idareli kullanması gerektiğinin altını çizen Kurt, şunları söyledi: “Diyette gerçek başarı sağlamak istiyorsan, yaşam tarzı değişikliği yapman gerekir ve bu bir gecede gerçekleşmez. Herkes aynı kiloyu veremez, fakat en başarılı kilo verenlerin düzenli kilo verip, egzersiz ve diyet programlarını düzenli uygulayanların olduğu da unutulmamalı. Diyet motivasyonunu en fazla azaltan şey, iyi planlanmamış bir diyet ve kısa sürede çok fazla kilo vermeyi hedeflemektir. Eğer bir sonuca ulaşmak istiyorsan her şeyi doğru yapmalı ve mantıklı düşünmelisin. En önemlisi de o tartıdaki sayının sürekli olarak düştüğünü görmektir. Fakat tartı birkaç gün belki birkaç hafta boyunca sabit kalabilir. Bu size göre çok normal olmalı. İşte burada devreye diyet motivasyonunuz girer. Bu kilo verme programınızın en doğal bölümüdür. İşte burada yapmanız gereken şey birkaç küçük ayarlamadır. Burada en fazla iş diyetisyeninize düşmektedir Artık seviye yükseltmenizin zamanı geldi demektir.”

İYİ BİR ŞEKİLDE KURULAN DESTEK AĞI (AİLE VE ARKADAŞ DESTEĞİ) SİZE GERÇEKTEN YARDIMCI OLABİLİR

Murat Kurt, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Kilo vermek, gerekli motivasyonu sağlayamazsanız zor bir iştir ve bu işi sürekli olarak eğlenceli sürdüremezsiniz. Kilo verme başarınızın devamlılığını sağlamak için kendinize küçük hediyeler verebilirsiniz. İşte burası önemli; ne olursa olsun bu hediyeler gıdayla ilgili olmamalı. Evet doğru duyuyorsun gerçek bir diyet programında zaten kendinizi ödüllendirmenize gerek kalmaz. Çünkü herhangi bir şeyin özlemini duymazsınız. Uygulayacağınız diyet programında özlemini duyacağınız her şey (Çikolata, pasta, börek v.b.) zaten vardır. Kendinize vereceğiniz ödül, bir elbise, uzun zamandır yapmayı planladığınız bir ziyaret, bir kitap veya bir yürüyüş olabilir. Emin olun bu diyetteki başarıyı ve sizin kararlılığınızı güçlendirecektir. İyi bir şekilde kurulan destek ağı (aile ve arkadaş desteği) size gerçekten yardımcı olabilir. Sizi yürüyüş için heveslendiren ve beslenmenizde sağlıklı seçimler yapmanızı sağlayan biri diyet döneminde bulunmaz nimettir. Sizin kilo kaybınız ve motivasyonunuz için de önemlidir.  Uzman desteği ise; bu dönemde bir plan belirlemenize yardımcı olur ve sizin standart düzeninizi bozmamaya özen gösterir. Uzun ve doğru yolda yürümek için sizin hayat boyu ihtiyacınız olan alışkanlıkları, hayatınızda kolay bir şekilde uygulamanızı sağlar.”