BÜLENT SAYLAM

Aheste Müzik Aletleri sahibi Olcay Kuvancı, yaptığı açıklamada aşılamanın başlaması ile ilgili olarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

EMEĞE GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Müzisyenlerin aşılamasının başlamasıyla ilk dozajını vurulduğunu söyleyen Olcay Kuvancı şunları söyledi: “Aşılamayla beraber maskemizi çıkarıp inşallah sonsuza dek çıkarırız. Müzisyenler aşılanmaya başladı. Ben de ilk dozumu oldum.  Meslektaşlarımız da randevularını almaya başladı. Emeğe geçen herkese teşekkür ederim.”

30 BİNE YAKIN KİŞİLİK BİR MÜZİSYEN KAYDI VAR

Vergiye tabi müzisyenlerin ve müzik susmasın organizasyonundan destek alan müzisyenlere aşı çıktığını dile getiren Kuvancı, “Kültür Bakanlığında 30 bine yakın kişilik bir müzisyen kaydı var. bu liste sağlık bakanlığının listesine otomatik olarak kaydedilmiş. E-nabızdan girdiğimizde sıralarımızı alabiliyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tweet’inden 1 saat sonra sistemden randevu alınabilir duruma geldi. Grup arkadaşlarımda sıra aldı onlar da aşılarını olacaklar, herkesi aşı olmaya davet ediyorum” dedi.

DÜĞÜNLER TEMMUZ, AĞUSTOS AYLARINA SARKTI

“1 Haziran 2021 tarihinde normalleşme takviminin açıklanmasıyla birlikte işlerde bir artış oldu mu?” şeklindeki soruya Kuvancı şu şekilde yanıtladı: “Aslında olmadı. Küçük organizasyonlar oldu belki. Haziran ayında olması planlan düğünler Temmuz, Ağustos aylarına sarktı. Bazı düğünler üst üste aynı tarihlere geldi. Bunları iptal etmek zorunda kaldık. İş kaybı oldu başka bir şey değil.”

MÜZİK SUSMASIN BİZ DE NEFES ALALIM

Devletten beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Olcay Kuvancı, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Mekanların bir an önce açılmasını bekliyoruz ve nefes almasını istiyoruz. Sahnede olmaya maddi ve manevi olarak ihtiyacımız var. Can çekişen bir sektörüz gerçekten. Müzik susmasın biz de nefes alalım.”