Bir Nefes Sağlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ragıp Taş, yıllardır Keşan'ın gündeminde olan doğalgaz kullanımı için somut bir adım atıldığını görünce çok sevindiğini söyledi.

Taş, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, en çevreci enerji kaynağının doğalgaz olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Güneş enerjisi ve elektrikten sonra en çevreci ve sağlıklı enerji kaynağı, doğalgazdır. Temiz çevre, temiz hava, sağlıklı ve uzun ömür... Bir yandan sürekli çevremizi kirletsek ve bozsak da hepimiz bunu arıyoruz aslında. Temiz hava, temiz su ve temiz gıda sağlıklı bir hayat için elzemdir.  Bu nedenle temiz bir çevre istemekteyiz.  Temiz enerji de, temiz çevreyi desteklediği için hayatın idamesinde dördüncü unsur olmuştur. Doğalgaz rezervine sahip bölgeler sürekli denetim ve gözetim altında tutulmaktadır. Binlerce kilometre borular döşenip, doğalgaz kullanılmaktadır. Yıllardır Keşan'ın gündeminde olan doğalgaz kullanımı için somut bir adım atıldığını görünce çok sevindim.  Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı <İlçemiz hava kirliliği bakımından üst seviyelerde>  diyor.

Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Özcan'ın da ifade ettiği gibi ve Sayın Başkanımız  diye ekliyor.  Toplantıya katılan İl genel Meclisi Başkanı Sayın Nusret Uybaş, ise <Çocuklarımızı ve torunlarımızı daha sağlıklı bir ortamda yetiştirmek istiyorsak hepimiz bu sorumluluğun farkında olup, projenin hayata geçmesine katkıda bulunmalıyız> arzusunu dile getiriyor. Ateş bacayı sarmış demek.

Sağlık Grup Başkanı olarak görev yaptığım zamanlardan da biliyorum, hava kirliliği kentimiz için ciddi bir sorun.”

KEŞAN’DA TEMİZ HAVANIN İLK İŞARETİ

Temiz çevre ve temiz hava solumayı her zaman desteklediğini belirten Ragıp Taş, yapılan çalışmaları, olumlu bulduğunu söyledi. Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı ve Belediye Başkanımız Mehmet Özcan'ın ortak açıklamasını kış aylarında da Keşan'da temiz hava teneffüs etmenin ilk işareti olarak gördüm ve mutlu oldum. Her nimetin bir külfeti vardır. Ama temiz çevre ve temiz hava teneffüs etmenin, sağlıklı ve mutlu bir hayatın da bedeli yoktur.  Her yerlere harcadığımız maddi kaynaklarımızı bu güzel teşebbüsten esirgemeyeceğiz inşallah.  En kısa sürede Ziraat Bankası’na, belirtilen ücret olan 335 TL'yi yatıracağım. 28 Ekim 2013 son gün ve %60 katılım gerekmektedir. Bunu yaparak geleceğimizi desteklediğime inanıyorum. Sigarayı da unutmayalım. Ramazan, iyi bir fırsat olabilir. Sigarayı bırakalım. Duman solumayalım. Evimiz de olsa, büromuz da olsa kapalı mekânlarda sigara içmek olumsuz etkileri artırmaktadır.  İstersek başarırız. Bu vesile ile halkımıza sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür diliyorum.”