BÜLENT SAYLAM

Işık, müzisyenlerin aşılanmasıyla beraber aynı sektörün bir ayağı olan organizasyon firmalarında da aşılanma çalışmalarının başlamasının gerektiğini dile getirdi.

12 AYIN YÜKÜ 2 AYA BİNİYOR

Sektör gereği insanlarla iç içe olduklarını kaydeden Işık açıklamasına şöyle başladı: “Sıkıntı şu: bizim bu hastalığı kapmamız gerekiyor. Bizim bir haftada 4-5 düğün yaptığımız oluyor. İlk düğünde kaptığımız hastalık diğer düğünlere de bulaştırma riskimiz var. ve bu düğünleri de sağlıklı bir şekilde bitirememe durumumuz var. işyeri satışını düşündüğümüzde hiçbir sorun yok. Diyelim bir nalbur bir kovid geçirdi, dükkan kapandı karantinaya alındı. Başka bir nalburdan işini çözebilir. Düğünde böyle olmuyor. Düğününe 2-3 gün kala buna bir çözüm üretmek çok zor. Yaklaşık 10 aydan beri yapılmayan düğünler var. Mayıs ve Haziran ayında planlanan düğünler vardı. Onlar da Temmuz ve Ağustos aylarına sarktı. Bu demek oluyor ki 12 ayın yükü 2 aya biniyor. Bu yükü 2 ayda kaldırmak kolay değil. Bizim sektörümüzün muhakkak aşıyı olması gerekiyor. Benim fikrim bu.”

İYİ KÖTÜ BİR HAREKET BAŞLADI

Normalleşme takvimi ile ilgili kafalarda bazı şeylerin netleştiğini dile getiren Işık, “Temmuz’a kadar yarım bir normalleşme de olsa iyi kötü bir hareket başladı. Buraya gelip planlamamızı, sözleşmelerimizi yapıyoruz. Biz de düğünlerde yapılacak etkinlikler ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha önce 30 kişi olan sayılar 100’e çıkınca ve havaların da ısınmasıyla beraber çok daha verimli olmaya başladı. Temmuz’dan sonra daha hızlı geçmesini bekliyoruz. Umudumuz da bu yönde.”