Özel Keşan Hastanesi Başhemşiresi Özlem Kabakçılı, dün yaptığı açıklamada; “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası” nedeniyle, değerlendirmelerde bulundu.

“HEMŞİRELİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”

12-18 Mayıs’ın Hemşireler Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak sözlerine başlayan Kabakçılı, şunları söyledi: “12 Mayıs hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale’in doğum günü olduğu için, ona izafeten nın başlangıç günü olmuştur. 12-18 Mayıs tarihleri arasında başta hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale (1820-1910)’in özverili, sevecen, gece ve gündüz hizmetleri saygıyla anlatılırken, hemşirelik mesleğinin de kutsallığı vurgulanmaktadır. Hemşirelik kutsal bir meslektir. Yılda bir gün bile olsa, hemşirelerin ne kadar kutsal bir iş yaptığını herkese duyurmak amacıyla, düzenlenmiş bir haftadır. Bizim için hemşirelerin yaptıkları işlerin ve onlara verilen değerin en iyi şekilde anlaşılması sağlanıyor.”

“MESLEĞİMİZ ZOR AMA SEVEREK YAPIYORUZ”

Hemşireliğin zor bir meslek olduğunu aktaran Özlem Kabakçılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben 16 yıldan bu yana hemşirelik yapıyorum. Mesleğimi seviyorum. Bizim meslekte, insan hayatıyla uğraşılıyor. Devlet ya da özel hastane olsun, herkesin yaptığı iş aynı. Biz, zor olduğu gibi güzel bir işde yapıyoruz. İnsanlardan olumlu ve olumsuz tepkiler alıyoruz. İnsanlara yardımcı olmak kadar güzel bir şey yok.”

“EN UFAK BİR HATA İNSAN HAYATINA MAL OLABİLİR”

“Hemşirelik mesleğinde karşılaştığınız zorluklar nelerdir?” şeklindeki soruya cevap veren Kabakçılı, şöyle konuştu: “Sağlık işi bir ekip işidir. Doktor hemşiresiz, hemşire de doktorsuz bir iş yapamıyor. Elbette ki, meslek hayatında yaşanan zorluklar var. Özel sektörde olmanın dezavantajı ise, insanlar biraz daha ilgi ve alaka bekliyor. Bazı hastalarımızı memnun ederken, bazılarını memnun edemiyoruz. İnsan sağlığı ile uğraştığımız için her işte daha dikkatli olmamız lazım. En ufak bir yanlış ya da herhangi bir dalgınlık insan hayatına mal olabilir. Bunun da geri dönüşü yok. Dolayısıyla, çok ciddi bir iş üstleniyoruz.”

“HEMŞİRELER, İŞLERİNİ SEVEREK, YAPMALI”

Özlem Kabakçılı, “Mesleğe yeni başlayacak hemşirelere ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?” şeklindeki soruya da şu cevabı verdi: “Hemşirelik çok güzel bir meslek ve işlerini severek yapmaları lazım.  İşlerini severek yaparlarsa başarılı olacaklarına inanıyorum.”

“KEŞAN, SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNÜNDEN ÇOK ŞANSLI”

“Sağlık hizmetleri konusunda, Keşan ne durumda?” şeklindeki soruya cevap veren Kabakçılı, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan sağlık konusunda çok şanslı. Hem devlet hem de özel hastane anlamında kadroları çok iyi düzeyde. Keşan’daki hastaneler sadece ilçedeki insanlara değil; çevre ilçelere de sağlık hizmeti veriyor. Keşan sağlıkta marka olmuş bir ilçedir.”