HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Özel Keşan Hastanesi'nde, koronavirüs testi pozitif çıkanların tedavi gördüğü ve hastanenin karantinaya alındığı yönünde iddiaların yer aldığı ses kaydı, sosyal medya üzerinden kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaştı. Özel Keşan Hastanesi yönetiminden iddialar üzerine dün açıklama yapıldı.

Özel Keşan Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Haydar Yıldırım, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de koronavirüs salgınına karşı mücadele verdiğini belirterek, "Sağlık Bakanlığı bu konuda gerekli açıklamaları yaparak, bizlere iletiyor. Sosyal medyada hastanemizle ilgili asparagas bir haber çıktı. Hastanemizde koronavirüs testi pozitif olanların tedavi gördüğü söylendi. Bütün insanlar tabi teyakkuz haline geçti. Biz zaten bu konuda bilgi veremiyoruz. Biz bir hastaneyiz ve tüm hastaları kabul ediyoruz. Hastaları tedavi ediyor, gerektiğinde de yönlendiriyoruz. Gelen şüpheli vakalar önce Edirne'deki hastanelere yönlendirilir. Biz koronavirüs vakalarına bakmakla yetkili değiliz. Biz de koronavirüs vakası olsa bile bu hastanelere yönlendirilirler. Hastanemiz hakkındaki asparagas haber gerçeği yansıtmıyor. Bu mücadele sağlık çalışanlarının motive edilmesi gerekiyor. Motive ediliyoruz da. Alkışlanıyoruz. Ama tabi bozguncu faaliyetlerde yapılabiliyor. Ayrıca bir vakamız çıksa da bu hastaneye bir şey olmayacak. O hasta tedaviye gönderilecek ama bu hastanede savaşmaya devam edecek. Bu haberi yayanın ufacık bir muhakemesi yok. Bu savaşı verecek olanlara saldırıyor." dedi.

Uzm. Dr. Ali Haydar Yıldırım, ses kaydını sosyal medyada paylaşan kişi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

TUNCELLİ: BURADA YATIRIP, TEDAVİ ETMEK GİBİ BİR YETKİMİZ YOK

Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Turgay Tuncelli de, hastaneye tüm hastaların gelebileceğini ifade ederek, "Biz zaten salgın şüphesi olanları devlet hastanesi gönderiyoruz. Burada yatırıp, tedavi etmek gibi bir yetkimiz yok. Herkes sorumlu davranmak zorunda. Zaten herkes panik halinde. Adamın biri ses kaydı paylaşıyor ve burada kıyamet kopuyor. Bize küfür eden bile var. Bu konuda birçok yorum alıyoruz. Sosyal medyayı zapt edemezsiniz ama herkese burada sorumluluk düşüyor. Biz burada bir vaka tespit etsek bile bunu kimseye açıklayamayız." diye konuştu.

BU DEDİKODUNUN ÇIKMASINDAN RAHATSIZIZ

Keşan'da hastalığın görülmeme gibi bir şansının olmadığını ifade eden Tuncelli, şunları söyledi: "Sokağa çıkın herkes iç içe. 1 ayda dünyada 200 ülkeye yayılmış bir hastalık. Bu hastalığın zaten birçok şeyi bilinmiyor. Buraya mı yayılmayacak? Burada da muhakkak vardır. Belki de hepimiz hastayız. Herkes grip geçiriyor. Ama bazıları ağır geçiriyor. Ağır geçirenler 65 yaş üstü ve belirli hastalıkları olanlar. Biz bu dedikodunun çıkmasından rahatsızız."

KEF: İYİ ŞEYLERİN YAYILMASINI İSTİYORUZ

Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal Kef ise hastalara ayırt etmeksizin bakmak zorunda olduklarını dile getirerek, "Şu an bizi salgının dışında tutmak istiyorlar. Sadece Keşan'dan değil bir çok ilçeden hastanemize hasta geliyor. Doğuma gelen oluyor. Çünkü diğer hastaneler salgın nedeniyle bu hastaları kabul etmiyor. Biz bu durumda tüm hastaların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ses kaydındakiler bir suçtur ve bu doğru değildir. Ben ne amaçladıklarını anlamıyorum. Biz dedikoduların değil iyi şeylerin yayılmasını istiyoruz. Eğer şüpheli bir vaka gelirse tabii ki onu muayene edeceğiz ancak daha sonra ilgili yere göndereceğiz. Biz hem Keşan'a hem de bölgeye temiz hastane konsepti içinde hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.