AYŞİN SEÇİL GEZER

Taş, şunları söyledi: “Uyuşturucu, toplumun ve ailelerin huzurunu bozan, insanı ölüme kadar götüren, çevresinden soyutlayan zararlı bir illettir. Ülkemizde maalesef son dönemde uyuşturucu kullanımı yaygınlaştı. Keşan’ımızda da kullanım yaygınlaştı. Son dönemde can kayıpları meydana geldi. Uyuşturucuyla ilgili yetkili merciler tarafından gerekli mücadelenin yapıldığına inanıyorum. İçişleri Bakanımız uyuşturucu satışının terör suçu olarak görüleceğini yakın zaman içerisinde açıkladı. Bununla ilgili çok ciddi mücadeleler yapılacağını dile getirdi. Uyuşturucu, topluma terör kadar zarar vermektedir. Bundan ötürü de toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor.”

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLMELİ

Ragıp Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların uyuşturucu bataklığına düşmelerinin nasıl önleneceği konusunda bir takım tedbirlerin alınması gerekiyor. Satanlarla ilgili de ağır cezalar verilmesi gerekiyor. Hatta ömür boyu hapis cezası verilmeli. Bu illetten kimse para kazanmaya cesaret etmemesi lazım. Çünkü bu illeti satanlar, insanları zehirliyorlar. Bir kişinin uyuşturucu bağımlısı olması o ailedeki huzuru bozuyor. Bundan ötürü de uyuşturucu satışı yapan kişi katil muamelesi görmesi lazım.”

GENÇLİĞİMİZİ VE GELECEĞİMİZİ KORUMAMIZ ŞARTTIR

Taş, sözlerini şöyle tamamladı: “Gençleri idealist insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi meslek sahibi yapmamız lazım. Tüm gençleri normal okula göndermek doğru bir şey değil. Meslek liselerinin önünü açmalıyız ve bu okullarımızı güçlendirmemiz lazım. Gençlerimizin sokakta boş şekilde gezmemeli. Gençlerin ağırlıkla gittiği yerlerin çok iyi şekilde denetlenmeli. Gençliğimizi ve geleceğimizi korumamız şarttır.”