AYŞİN SEÇİL GEZER

13 Aralık 2017 tarihinde göreve başladığını ifade eden Akdere, “Ben Hakan Akdere, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesiyim, Yardımcı Doçentim 5. Yılım, 13 Aralıktan itibaren müdür olarak buraya atandım. Hayırsever işadamı Sayın Ahmet Yörük tarafından bağışlanan Yüksekokulumuz, Hemşirelik Bölümü, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü ve Çocuk Gelişimi Bölümü olmak üzere 4 bölümle kurulmuştur. Şu anda yalnızca hemşirelik bölümümüz aktif durumda. Sektörün ihtiyacı olan ve uygulamalı eğitim verdiği için öğrenciler tarafından da öncelikli tercih edilesi bölümleri ile Trakya Bölgesi'nde yer alan 3 il merkezi dışında 4 yıllık lisans eğitimi veren üçüncü üniversite olması sebebiyle önem arz etmektedir. 2018 yılı itibariyle yüksekokulumuzu 253 toplam öğrencisi bulunmakta olup, bunun 14'ü yabancı uyruklu öğrencidir. Yabancı uyruklu öğrenci sayımızı arttırmak istiyoruz, 50- 100 yabancı öğrenci olması lazım. Bunu nasıl yapacağız? Çekim merkezi haline gelmesi lazım. Çekim merkezi olabilmesi için öğrencilerin burayı tercih etmesi lazım. Normal eğitimlerin dışında daha spesifik daha üst düzeyde eğitim vermemiz lazım. Entegrasyonlar, yurt dışı ya da daha büyük üniversiteler ile entegrasyonlar yapabiliriz. Edirne’de araştırma- geliştirme merkezi kuruyoruz, onun bir kısmını da buraya aktarmak istiyoruz. Daha önemlisi kalkınma ajansına bir proje verdik. Buraya bir mükemmeliyet merkezi kuracağız. Bizde hemşirelik eğitimi konusunda mükemmeliyet merkezi kuracağız. Mayıs ayında Amerika’dan bir profesör geliyor onunla workshop yapacağız. Amerika’daki hemşirelik eğitiminin nasıl olduğunu anlatacak. Sistem siber eğitime gidiyor. Bilgisayar hasta olarak sizin karşınıza geliyor. Bu konularda üst düzeyde bilgili kişileri buraya getirerek mükemmeliyet merkezinin oluşturulmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu. 

HALKTAN İNSANLAR BURAYA GELECEKLER VE TEMEL BAZI TETKİKLERİNİ YAPACAĞIZ

Vatandaşlar ile çalışmalar yapacaklarını kaydeden Hakan Akdere, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nisan, Mayıs aylarında halktan insanlar buraya gelecekler ve temel bazı tetkiklerini yapacağız. Tansiyonlarını ölçeceğiz, kilolarını ölçeceğiz daha da önemlisi ultrasonlarını yapacağız. Ultrason dünyada her yere girdi. Ucuz ama etkin bir teknoloji. Böyle bir tarama yapacağız. Sağlık yönünden insanlara böyle bir tarama yaparak patolojileri ortaya çıkaracağız. Daha önce 2 bin 500 kişi üzerinde böyle bir çalışma yapmıştık ve yaklaşık 100 kadar tümör tespit etmiştik.”

YENİLİKÇİ, ÜRETKEN VE GİRİŞİMCİ İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRMEYİ AMAÇ EDİNMİŞTİR

Genç ve dinamik bir ekip olduklarını kaydeden Akdere, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Genç ve dinamik bir ekiple eğitime başlayan yüksekokulumuz yeni yönetim kadrosu, akademik ve idari personeli ve öğrencileri ile eğitim almaktan ve içinde çalışmaktan mutlu oldukları çağdaş bir ortamda hizmet vermektedir. Oluşturduğumuz yeni yönetim kadromuzla beraber yüksekokulumuz kendisine Ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi üreten, ülkemiz sağlık politikalarımın oluşturulmasında ve geliştirilmesinde söz sahibi olan, toplumun sağlıklı gelişimine katkı sağlayan, mesleki alanlarda öncülüğünü sürdürerek, yetiştirdiği insan gücü ye, ürettiği bilgi ile ulusal ve uluslararası platformlarda tercih edilen bir yüksekokul olmayı— vizyon edinmiştir. Sözü edilen sebeplerle hem Yükseköğretime hem de çevresine yararlı katkılar sağlayacak olan Yüksekokulumuz, çağdaş düşünce anlayışıyla; eğitim aldıkları alanlarda teoriyi bilen ve bunu gerekli teknoloji ile destekleyerek uygulamaya yansıtabilen; sektör tarafından tercih edilen, yenilikçi, üretken ve girişimci insan gücü yetiştirmeyi amaç edinmiştir.”