Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Keşan Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katkıları ile öğrencilerde sağlıklı beslenme bilinci oluşturmaya yönelik hazırlanan “Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa” projesinin açılış programı dün yapıldı.

Saat 14.00’te, Sevim Yenice Konferans Salonu’nda başlayan ve Abdül Şavur İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitime, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, şube müdürleri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlker Erarslan, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğümü işbirliğinde ilkokul öğrencilerimize yönelik olarak öğrencilerimizde sağlıklı beslenme bilinci oluşturmak, hareketli yaşamı teşvik etmek ve obeziteye dikkat çekerek öğrencilerimizde erken yaşlarda bilinç oluşturmak ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaya yönelik ‘Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa’ diyerek çalışmamıza bu program ile başlıyoruz. Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlıklı Beslenme Maketi yardımıyla okulumuz Yiyecek-İçecek Bölümü Öğretmeni Burak İşçimen ile Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Ozan Kara koordinasyonu ve anlatımıyla ilçemiz ilkokul öğrencilerimize eğitim verilecek ve amaca uygun uygulamalar yapılacaktır. İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce tüm ilkokul öğrencilerimize proje kapsamında proje amacına hizmet edecek sınırlar içerisinde belli sağlık taramaları gerçekleştirilecektir.” dedi. Daha sonra ise İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar ve Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Ozan Kara tarafından bilgi verilerek, sağlıklı beslenmeye yönelik sunum yapıldı. Projenin her hafta farklı okulda sürdürüleceği bildirildi.