“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında, dün obeziteye karşı vatandaşların duyarlılığını artırmak ve farkındalık sağlamak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Saat 15.00’te, Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’nda başlayan yürüyüşe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Özel Keşan Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Haydar Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Edirne İl Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter ilk olarak sabah düzenlenen “Sağlıklı meyve tabağım” etkinliğiyle ilgili konuşarak, “Bu hafta her ilçede bir okulda sağlıklı meyve tabağı etkinliği yapıyoruz. Bu etkinlik kapsamında okullarda her öğrenciye bir tabak olacak şekilde bir meyve paketi hazırladık. Bu paketleri belli günlerde dağıtıyoruz. Bu dağıtımdan önce öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Milli eğitim müdürlüğü de bu konularda bize yardımcı oluyor. Meyvelerin yenileceği saatler doğrultusunda meyvelerimizi dağıtıyoruz.” dedi.

Ardından düzenledikleri yürüyüşle ilgili de açıklamalar yapan İlter, şunları söyledi: “Hareketli yaşam ile ilgili toplumun sağlıklı yaşam kültürü edinmesi için bazı ipuçları bazı örnek numuneleri onlara göstermek amacıyla hareketlilik faaliyetleri yapmaktayız. Sadece il merkezimizde değil ilçelerimizde de bu faaliyetler yapılıyor. Her bir ilçemizde bu tür yürüyüşler ve spor faaliyetleri çalışmalarını yaparak halkımıza örnek olmaya çalışıyoruz. Halkımızın bu etkinliklere katılmasını istiyoruz. Herkesin hareketsizlikten kaynaklanan hastalıkları bilmesini istiyoruz. Hareketsizlik halinde oluşabilecek damar tıkanıklığı, obezite, diyabet gibi birçok hastalığımız var. Bunlardan korunmak için vücudumuzu hareket halinde tutmamız gereklidir. Bir spor kültürü kazanmamız lazım. Gelişmiş bir ülke olabilmemiz için gelişmiş bedenlere de ihtiyacımız var. Bu etkinliklere herkesi davet ediyoruz. Diğer spor dallarında da etkinliklerimiz olacak. Bisiklet dağıtımlarına da devam etmeyi planlıyoruz.”

Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar da etkinlikleri ayda bir kez yapmayı planladıklarını belirterek, “Geçenlerde yapmayı planlamıştık ancak hava muhalefetinden dolayı erteledik. Bu etkinliklerimiz farklı farklı şekilde devam edecek.” diye konuştu. Daha sonra katılımcılar, üzerinde “Rahat bir nefes için harekete geçin” yazılı pankartı açarak, stat çevresinde yürüyüş yaptı.