“Sağlıklı Meyve Tabağım” etkinliği Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile dün saat 11.00’de gerçekleştirildi. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında obezitenin önlenmesi, yeterli, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla Bademlik İlkokulu ve Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Nuri Özder,  İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım katıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar etkinlikle ilgili bilgi verdikten sonra şunları söyledi: “Yeterli ve dengeli beslenmede günlük olarak karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineralleri besinlerle vücudumuza alırız. Vitaminler insan vücudunda oldukça az olmalarına karşın, vücuttaki etkileri oldukça fazladır. Bu nedenle sebzeler ve meyveler her gün düzenli olarak tüketilmesi gereken besin gruplarından biridir.”

 Sonrasında Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni  Eyüp İpek tarafından sağlıklı beslenme eğitimi verildi ve 388 öğrenciye “Sağlıklı Meyve Tabağı” dağıtıldı.